Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Varmrökt lax med matvetesallad och pepparrotsdipp

I det här receptet serveras den varmrökta laxen tillsammans med en fräsch och somrig sallad gjord på matvete, avokado, persilja och mangold. Till det en dipp med smak av pepparrot som du naturligtvis väljer själv hur stark du vill ha.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala, dela, kärna ur och skiva gurkan. Skala och skiva löken.
  3. Kärna ur avokadon och skär den i bitar.
  4. Halvera citronen och riv skalet av den ena halvan. Skär den andra halvan i klyftor.
  5. Blanda kvarg med pepparrot och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda matvetet med grönsakerna och vänd i mangold och persilja. Servera med lax, pepparrotsdipp och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut matvetet mot ris.
Gör laktosfri: Byt ut kvargen mot laktosfri kvarg eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port matvete
  • 1/2 gurka
  • 1/2 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 citron
  • 1 dl kvarg (1 %)
  • ca 1 1/2 msk nyriven pepparrot
  • salt och peppar
  • 65 g mangoldskott
  • 2 msk hackad persilja
  • ca 400 g varmrökt lax
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3877 kJ / 303 kCal