Varmrökt lax med matvetesallad och pepparrotsdipp

I det här receptet serveras den varmrökta laxen tillsammans med en fräsch och somrig sallad gjord på matvete, avokado, persilja och mangold. Till det en dipp med smak av pepparrot som du naturligtvis väljer själv hur stark du vill ha.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2012

Ingredienser
4 portioner
4 port matvete
1/2 gurka
1/2 rödlök
2 avokado
1 citron
1 dl kvarg (1 %)
ca 1 1/2 msk nyriven pepparrot
salt och peppar
65 g mangoldskott
2 msk hackad persilja
ca 400 g varmrökt lax
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut matvetet mot ris.
Gör laktosfri: Byt ut kvargen mot laktosfri kvarg eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3877 KJ / 303 kCal
Fett17.3 g
Kolhydrater7.3 g
Protein28.2 g
Kommentar
Jag undrar varför Näringsvärdena inte kommer med på receptbladen som skickas med matkassen?? Ett önskemål från mig och min familj :)
Marléne
2012-08-11