Varmrökt lax med matvetesallad och pepparrotsdipp

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
1
Varmrökt lax med matvetesallad och pepparrotsdipp

I det här receptet serveras den varmrökta laxen tillsammans med en fräsch och somrig sallad gjord på matvete, avokado, persilja och mangold. Till det en dipp med smak av pepparrot som du naturligtvis väljer själv hur stark du vill ha.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2012

Varmrökt lax med matvetesallad och pepparrotsdipp

Ingredienser

4 portioner
4   port matvete
1/2   gurka
1/2   rödlök
2   avokado
1   citron
1 dl  kvarg (1 %)
ca 1 1/2 msk  nyriven pepparrot
salt och peppar
65 g  mangoldskott
2 msk  hackad persilja
ca 400 g  varmrökt lax

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut matvetet mot ris.
Gör laktosfri: Byt ut kvargen mot laktosfri kvarg eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Jag undrar varför Näringsvärdena inte kommer med på receptbladen som skickas med matkassen?? Ett önskemål från mig och min familj :)

Marléne

2012-08-11

Näringsvärde per portion

Energi3877 KJ / 303 kCal
Fett17.3 g
Kolhydrater7.3 g
Protein28.2 g

Testa liknande recept

Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen grekisk sallad med matvete och oreganovinägrette
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räksallad med citronmarinerad fänkål
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinglår bbq med matvete och grönsaker
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räk- och äggsallad med citrondressing
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga