Massaman curry med morot, potatis och lök

10
1 Klimatsmart
Massaman curry med morot, potatis och lök

Den här grytan mår man bra av när man äter! Potatis, morot och linser tillsammans med mustiga milda kryddor som blir ännu godare i din matlåda eller om grytan görs dagen innan. Servera med valfri topping och din lunchlåda når nya höjder. Receptet räcker till en vardagsmiddag för fyra och två matlådor.

Massaman curry med morot, potatis och lök

Ingredienser

6 portioner
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 morötter
900 g potatis
2 citrongrässtjälkar
2 msk riven färsk ingefära
4 msk olja
2 tsk mald koriander
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk mald kardemumma
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald muskot
2 tsk spiskummin
5 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
400 ml kokosgrädde
1 kanelstång
2 förp kokta gröna linser (à ca 400 g)
salt
svartpeppar
1 lime

Förslag på toppingar för att variera grytan i matlådor

rostad lök och kokos
sesamfrön och mandel
pumpafrön och aprikos
russin och cashewnötter
crème fraiche eller youghurt och mango chutney

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad utan topping.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Jenny

2022-07-20

Smakade som bäst dagen efter! Hade i stekt chorizo också, blev riktigt bra 👌

Näringsvärde per portion

Energi 3036 KJ / 729 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 73 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden