Massaman curry med morot, potatis och lök

2
0 Klimatsmart
Massaman curry med morot, potatis och lök

Den här grytan mår man bra av när man äter! Potatis, morot och linser tillsammans med mustiga milda kryddor som blir ännu godare i din matlåda eller om grytan görs dagen innan. Servera med valfri topping och din lunchlåda når nya höjder. Receptet räcker till en vardagsmiddag för fyra och två matlådor.

Skriv ut
Massaman curry med morot, potatis och lök

Ingredienser

6 portioner
3
gula lökar
3
vitlöksklyftor
4
morötter
900 g
potatis
2
citrongrässtjälkar
2 msk
riven färsk ingefära
4 msk
olja
2 tsk
mald koriander
1/2 tsk
chiliflakes
1 tsk
mald kardemumma
1 tsk
gurkmeja
1/2 tsk
mald muskot
2 tsk
spiskummin
5 dl
grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
400 ml
kokosgrädde
1
kanelstång
2
förp kokta gröna linser (à ca 400 g)
-
salt
-
svartpeppar
1
lime

Förslag på toppingar för att variera grytan i matlådor

rostad lök och kokos
sesamfrön och mandel
pumpafrön och aprikos
russin och cashewnötter
crème fraiche eller youghurt och mango chutney

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad utan topping.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3036 KJ / 729 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 73 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept