Potatissallad med rostad blomkål, garam masala och pumpakärnor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med rostad blomkål, garam masala och pumpakärnor

En smakrik och krämig potatissallad med indiska influenser, där potatisen får sällskap av blomkål som har rostats med garam masala, gurkmeja och pumpakärnor. Tillsätt gärna mer lime för extra syra!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala eller borsta och skölj potatisen och koka den. Låt svalna och skär den i bitar.
  3. Ansa blomkålen och salladslöken. Dela blomkålen i små buketter och skiva stammen. Strimla salladslöken.
  4. Blanda blomkålen med oljan, kryddorna och pumpafröna. Lägg det i en ugnsäker form eller på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Skala och riv vitlöksklyftan, blanda den med kokosgrädden och honungen. Vänd ner potatisen, blomkålen och salladslöken i kokosgrädden. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Skiva limen tunt och blanda den i salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g potatis (gärna färskpotatis)
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 125 g salladslök
  • 1 msk olja
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl pumpafrö
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 ml kokosgrädde
  • 2 tsk honung
  • salt och svartpeppar
  • saft från 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1731 kJ / 413 kCal