Potatissallad med rostad blomkål, garam masala och pumpakärnor

5
0
Potatissallad med rostad blomkål, garam masala och pumpakärnor

En smakrik och krämig potatissallad med indiska influenser, där potatisen får sällskap av blomkål som har rostats med garam masala, gurkmeja och pumpakärnor. Tillsätt gärna mer lime för extra syra!

Potatissallad med rostad blomkål, garam masala och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g potatis (gärna färskpotatis)
1 litet blomkålshuvud
125 g salladslök
1 msk olja
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk chiliflakes
1 dl pumpafrö
1 vitlöksklyfta
200 ml kokosgrädde
2 tsk honung
salt och svartpeppar
saft från 1 lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Skiva limen tunt och blanda den i salladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1731 KJ / 413 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 38 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden