Kryddpaste | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Kryddpaste

Denna kryddpaste med stora smaker ger den rätta djupa känslan till dina olika curryrätter. Kryddpasten gör du på bland annat chilifrukt, galangal, fisksås och schalottenlök som mixas samman till en slät paste.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt alla ingredienser i mortel eller pulskör dem i matberedare.
  2. En paste som ger den rätta "nyonyakaraktären" till olika curryrätter, Currylaksa och Acar awak.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • ca 1 1/2 torkad röd chilifrukt (blötlagd och väl avrunnen)
  • 10 schalottenlökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 valnötsstor bit färsk gurkmeja eller torkad gurkmeja (1 bit motsvarar 1 msk torkad)
  • 3 skivor ingefära eller galangal
  • 4 cashewnötter
  • 1 valnötsstor bit belachan (ett slags torkad, starkt luktande räkpaste) rostad i stekpanna före användning eller asiatisk fisksås (1 bit belachan motsvarar 1 msk fisksås)
  • 1 citrongrässtjälk
  • 3 msk korianderfrön
Lägg till i inköpslistan