Sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja

15
2
Sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja

Krämig sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja är härligt värmande och smakrikt. Vegetarisk vardagsmat när den är som bäst helt enkelt! Tips: gör gärna en extra stor sats och frys in.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatis

600 g
sötpotatis
3/4 msk
olivolja
1/2 tsk
chiliflakes
1/2 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
flingsalt
1 msk
rapsolja (till chips)
1/2 tsk
flingsalt (till chips)

Grön chilisås

4
gröna chilifrukter
1
vitlöksklyfta
1
kruka citronmeliss
1 tsk
finrivet limeskal
3 msk
färskpressad limejuice
1 1/2 tsk
honung eller agavesirap (för vegansk)
2 msk
rapsolja
1/2 tsk
salt
2
citrongrässtjälkar
2
stora schalottenlökar (à ca 80 g)
1 - 2 msk
finriven ingefära
1 tsk
gurkmeja
2 msk
rapsolja
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
4 dl
vatten
-
salt

Till servering

koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Hanna

2021-02-08

Räckte gott och väl med 3 chilifrukter för god styrka :) använde även rivet skal från 1st citron istället för citronmeliss. Mycket god soppa med många smaker. Älskade sötpotatischipsen!

Pia

2021-02-03

Man ska kanske inte ta 4 gröna chili frukter i blev väldigt stark

Testa liknande recept