Sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja

18
3
Sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja

Krämig sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja är härligt värmande och smakrikt. Vegetarisk vardagsmat när den är som bäst helt enkelt! Tips: gör gärna en extra stor sats och frys in.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatis

600 g sötpotatis
3/4 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk flingsalt
1 msk rapsolja (till chips)
1/2 tsk flingsalt (till chips)

Grön chilisås

4 gröna chilifrukter
1 vitlöksklyfta
1 kruka citronmeliss
1 tsk finrivet limeskal
3 msk färskpressad limejuice
1 1/2 tsk honung eller agavesirap (för vegansk)
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
2 citrongrässtjälkar
2 stora schalottenlökar (à ca 80 g)
1 - 2 msk finriven ingefära
1 tsk gurkmeja
2 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
4 dl vatten
salt

Till servering

koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Catharina

2022-02-07

Underbart god soppa! Genialiskt att ”grädda” sötpotatisen i ugnen Vi hade inte allt hemma så vi bytte ut citronmeliss mot slätbladiga persilja och lime blev citron

Hanna

2021-02-08

Räckte gott och väl med 3 chilifrukter för god styrka :) använde även rivet skal från 1st citron istället för citronmeliss. Mycket god soppa med många smaker. Älskade sötpotatischipsen!

Pia

2021-02-03

Man ska kanske inte ta 4 gröna chili frukter i blev väldigt stark