Sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja
Krämig sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja är härligt värmande och smakrikt. Vegetarisk vardagsmat när den är som bäst helt enkelt! Tips: gör gärna en extra stor sats och frys in.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatis
600 g sötpotatis
3/4 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk flingsalt
1 msk rapsolja (till chips)
1/2 tsk flingsalt (till chips)
Grön chilisås
4 gröna chilifrukter
1 vitlöksklyfta
1 kruka citronmeliss
1 tsk finrivet limeskal
3 msk färskpressad limejuice
1 1/2 tsk honung eller agavesirap (för vegansk)
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
2 citrongrässtjälkar
2 stora schalottenlökar (à ca 80 g)
1 - 2 msk finriven ingefära
1 tsk gurkmeja
2 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
4 dl vatten
salt
Till servering
koriander
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Soppan blev väldigt stark, så hälften av chilin hade nog räckt.
Sara
2024-11-21Underbart god soppa! Genialiskt att ”grädda” sötpotatisen i ugnen Vi hade inte allt hemma så vi bytte ut citronmeliss mot slätbladiga persilja och lime blev citron
Catharina
2022-02-07Räckte gott och väl med 3 chilifrukter för god styrka :) använde även rivet skal från 1st citron istället för citronmeliss. Mycket god soppa med många smaker. Älskade sötpotatischipsen!
Hanna
2021-02-08