Marockanska viltfärsspett
På hösten är vi sugna på vilt! Blanda upp älgfärsen och fläskfärs för att få fin saftighet. Smaksätt viltfärsspetten med den marockanska kryddblandningen Ras el hanout för extra krydda.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
3 msk ras el hanout kryddblandning (färdigköpt eller hemmagjord, se länk under steg 1)
50 g smör
250 g älgfärs
250 g fläskfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 1/2 dl finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1290 KJ / 309 kCal
Fett22 g
Salt2.12 g
Kolhydrater0.6 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Saknar länken till kryddblandningen...
Maria
2020-07-27Hej Maria! Här kommer den: https://www.ica.se/recept/ras-el-hanout-marockansk-kryddblandning-722742/ Tyvärr fungerar den inte än i appen för iPhone, men överallt annars. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-27