Marockanska viltfärsspett

8
1
Marockanska viltfärsspett

På hösten är vi sugna på vilt! Blanda upp älgfärsen och fläskfärs för att få fin saftighet. Smaksätt viltfärsspetten med den marockanska kryddblandningen Ras el hanout för extra krydda.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Marockanska viltfärsspett

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
3 msk
ras el hanout kryddblandning (färdigköpt eller hemmagjord, se länk under steg 1)
50 g
smör
250 g
älgfärs
250 g
fläskfärs
1 tsk
salt
1
ägg
1 1/2 dl
finskuren gräslök

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd alternativt pofiber.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ströbröd, mjölkdryck, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ströbröd och matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Maria

7/27/2020

Saknar länken till kryddblandningen...

Redaktionen ICAse

7/27/2020

Hej Maria! Här kommer den: https://www.ica.se/recept/ras-el-hanout-marockansk-kryddblandning-722742/ Tyvärr fungerar den inte än i appen för iPhone, men överallt annars. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1290 KJ / 309 kCal
Fett 22 g
Salt 2.12 g
Kolhydrater 0.6 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept