Kryddigt ris med lax och sockerärtor

30
0 Klimatsmart
Kryddigt ris med lax och sockerärtor

Sätt smak på riset med kryddblandningen ras el hanout. Detta smakrika ris trivs bra med till exempel ångkokt lax och sockerärtor. Servera med en kall yoghurtsås och middagen är klar! Ett perfekt vardagsrecept som passar alla dagar i veckan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Kryddigt ris med lax och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1 msk
olivolja
3 dl
basmatiris
1 tsk
ras el hanout (se länk under steg 2)
1 1/4 tsk
salt
6 dl
vatten
1
kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
4
port laxfilé utan skinn (à ca 140 g)
2 krm
svartpeppar
150 g
salladsärtor
1 dl
hackad koriander eller bladpersilja

För alla

Läs noga innehållet på buljongen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1497 KJ / 358 kCal
Fett 16 g
Salt 3.38 g
Kolhydrater 20 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept