Kryddigt ris med lax och sockerärtor
Sätt smak på riset med kryddblandningen ras el hanout. Detta smakrika ris trivs bra med till exempel ångkokt lax och sockerärtor. Servera med en kall yoghurtsås och middagen är klar! Ett perfekt vardagsrecept som passar alla dagar i veckan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olivolja
3 dl basmatiris
1 tsk ras el hanout (se länk under steg 2)
1 1/4 tsk salt
6 dl vatten
1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
4 port laxfilé utan skinn (à ca 140 g)
2 krm svartpeppar
150 g salladsärtor
1 dl hackad koriander eller bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1497 KJ / 358 kCal
Fett16 g
Salt3.38 g
Kolhydrater20 g
Protein31 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer