Kryddigt ris med lax och sockerärtor

Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
0Klimatsmart
Kryddigt ris med lax och sockerärtor

Sätt smak på riset med kryddblandningen ras el hanout. Detta smakrika ris trivs bra med till exempel ångkokt lax och sockerärtor. Servera med en kall yoghurtsås och middagen är klar! Ett perfekt vardagsrecept som passar alla dagar i veckan.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Kryddigt ris med lax och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 msk olivolja
3 dl basmatiris
1 tsk ras el hanout (se länk under steg 2)
1 1/4 tsk salt
6 dl vatten
1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
4 port laxfilé utan skinn (à ca 140 g)
2 krm svartpeppar
150 g salladsärtor
1 dl hackad koriander eller bladpersilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1497 KJ / 358 kCal
Fett16 g
Salt3.38 g
Kolhydrater20 g
Protein31 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Marockansk kyckling med sötpotatiskross
Betyg 3.1 av 5.
145 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marockansk Lammstek
Betyg 2.8 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med rödbetshummus och salladsärtor
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokt lax med rädisor och dillsås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax i foliepaket med gorgonzola
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesampanerad lax med wokat grönt
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga