Marockansk kyckling med sötpotatiskross
Det varierande marockanska köket bjuder på många läckerheter med mycket inspiration från medelhavsländerna. I detta recept används ras el hanout som smaksättning till kycklingen. Det är en utmärkt kryddblandning typiskt för att få fram de marockanska smakerna. Servera den heta kycklingen med sötpotatiskross.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatiskross
1 kg sötpotatis
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 kruka koriander
Kyckling
1 gul lök
720 g kycklingfiléer
1 msk olivolja
1 msk ras el hanout kryddmix
1 msk honung
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2110 KJ / 504 kCal
Fett16 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Kommentarer
Hur mycket väger en kycklingfilé? Jag antar att ni menar bröstfiléer. Enligt Google väger de 100-250 gram/st.
Hanna
2024-11-30Hej Hanna! Nu har vi lagt till vikt i receptet. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-02En favorit! Gör kryddblandningen själv så att du har hemma att använda nästa gång. För du lär vilja göra den igen! En enkel & smakrik maträtt som äts med stor entusiasm av hela familjen.
Joacim
2021-07-17