Marockansk kyckling med sötpotatiskross

Betyg 3.1 av 5.
145 personer har röstat
1
Marockansk kyckling med sötpotatiskross

Det varierande marockanska köket bjuder på många läckerheter med mycket inspiration från medelhavsländerna. I detta recept används ras el hanout som smaksättning till kycklingen. Det är en utmärkt kryddblandning typiskt för att få fram de marockanska smakerna. Servera den heta kycklingen med sötpotatiskross.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015

Marockansk kyckling med sötpotatiskross

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatiskross

1 kg  sötpotatis
1   grönsaksbuljongtärning
3 msk  olivolja
1/2 msk  vitvinsvinäger
salt och peppar
1/2   kruka koriander

Kyckling

1   gul lök
4   kycklingfiléer
1 msk  olivolja
1 msk  ras el hanout kryddmix
1 msk  honung
1 msk  sesamfrön

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
145 personer har röstat

Kommentar

En favorit! Gör kryddblandningen själv så att du har hemma att använda nästa gång. För du lär vilja göra den igen! En enkel & smakrik maträtt som äts med stor entusiasm av hela familjen.

Joacim

2021-07-17

Näringsvärde per portion

Energi2110 KJ / 504 kCal
Fett16 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Marockansk sötpotatissallad
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ras el hanout – marockansk kryddblandning
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svart hamburgerbröd
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära
Betyg 4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Myntate
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bakad hel sötpotatis
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga