Marockansk kyckling med sötpotatiskross

Betyg 3.1 av 5.
146 personer har röstat
2
Marockansk kyckling med sötpotatiskross

Det varierande marockanska köket bjuder på många läckerheter med mycket inspiration från medelhavsländerna. I detta recept används ras el hanout som smaksättning till kycklingen. Det är en utmärkt kryddblandning typiskt för att få fram de marockanska smakerna. Servera den heta kycklingen med sötpotatiskross.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015

Marockansk kyckling med sötpotatiskross

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatiskross

1 kg sötpotatis
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 kruka koriander

Kyckling

1 gul lök
720 g kycklingfiléer
1 msk olivolja
1 msk ras el hanout kryddmix
1 msk honung
1 msk sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
146 personer har röstat

Kommentarer

Hur mycket väger en kycklingfilé? Jag antar att ni menar bröstfiléer. Enligt Google väger de 100-250 gram/st.

Hanna

2024-11-30

Hej Hanna! Nu har vi lagt till vikt i receptet. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-12-02

En favorit! Gör kryddblandningen själv så att du har hemma att använda nästa gång. För du lär vilja göra den igen! En enkel & smakrik maträtt som äts med stor entusiasm av hela familjen.

Joacim

2021-07-17

Näringsvärde per portion

Energi2110 KJ / 504 kCal
Fett16 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Marockanska viltfärsspett
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddigt ris med lax och sockerärtor
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marockansk sötpotatissallad
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddig kebab med renskav
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svart hamburgerbröd
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ras el hanout – marockansk kryddblandning
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga