Marockansk kyckling med sötpotatiskross

145
1
Marockansk kyckling med sötpotatiskross

Det varierande marockanska köket bjuder på många läckerheter med mycket inspiration från medelhavsländerna. I detta recept används ras el hanout som smaksättning till kycklingen. Det är en utmärkt kryddblandning typiskt för att få fram de marockanska smakerna. Servera den heta kycklingen med sötpotatiskross.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015

Marockansk kyckling med sötpotatiskross

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatiskross

1 kg sötpotatis
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
1/2 kruka koriander

Kyckling

1 gul lök
4 kycklingfiléer
1 msk olivolja
1 msk ras el hanout kryddmix
1 msk honung
1 msk sesamfrön

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

145

Kommentar

Joacim

2021-07-17

En favorit! Gör kryddblandningen själv så att du har hemma att använda nästa gång. För du lär vilja göra den igen! En enkel & smakrik maträtt som äts med stor entusiasm av hela familjen.

Näringsvärde per portion

Energi 2110 KJ / 504 kCal
Fett 16 g
Salt 25 g
Kolhydrater 57 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden