Marockansk kyckling med sötpotatiskross
Det varierande marockanska köket bjuder på många läckerheter med mycket inspiration från medelhavsländerna. I detta recept används ras el hanout som smaksättning till kycklingen. Det är en utmärkt kryddblandning typiskt för att få fram de marockanska smakerna. Servera den heta kycklingen med sötpotatiskross.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatiskross
1 kg sötpotatis
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
1/2 kruka koriander
Kyckling
1 gul lök
4 kycklingfiléer
1 msk olivolja
1 msk ras el hanout kryddmix
1 msk honung
1 msk sesamfrön
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2110 KJ / 504 kCal
Fett16 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Kommentar
En favorit! Gör kryddblandningen själv så att du har hemma att använda nästa gång. För du lär vilja göra den igen! En enkel & smakrik maträtt som äts med stor entusiasm av hela familjen.
Joacim
2021-07-17