Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Marockansk kyckling med sötpotatiskross

Det varierande marockanska köket bjuder på många läckerheter med mycket inspiration från medelhavsländerna. I detta recept används ras el hanout som smaksättning till kycklingen. Det är en utmärkt kryddblandning typiskt för att få fram de marockanska smakerna. Servera den heta kycklingen med sötpotatiskross.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Sötpotatiskross: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka den i en kastrull med vatten och buljongtärningen tills den är mjuk, ca 20 minuter.
  3. Kyckling: Skala och skiva löken. Bryn kycklingen i olivoljan i en stekpanna och krydda med ras el hanout. Lägg i löken och låt den steka med någon minut. Lägg kycklingen och löken i en ugnssäker form, ringla över honung och strö på sesamfrön. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 70°C.
  4. Sötpotatiskross: Häll av buljongen och låt sötpotatisen och ånga av. Krossa den och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  5. Hacka och vänd ner koriandern.
  6. Servera kycklingen med sötpotatiskrosset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Sötpotatiskross
  • 1 kg sötpotatis
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka koriander
Kyckling
  • 1 gul lök
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk ras el hanout kryddmix
  • 1 msk honung
  • 1 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2110 kJ / 504 kCal