Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Marockansk Lammstek

Höstens favorit är lammstek på ett nytt sätt. Underbart intensiv och fyllig smak med marinad smaksatt av mustiga marockanska kryddblandningen Ras El Hanout. Serveras ihop med turkisk tzatziki och perfekt även i pitabröd. Gott ihop med hackad koriander, avokado och smulad fetaost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lamm: Blanda kryddblandningen med olja, citronsaft, salt och vitlök till en marinad.
  2. Lägg lammsteken i en plastpåse och häll över marinaden. Pressa ur all luft ur påsen och knyt ihop.
  3. Låt gärna köttet ligga i kylen över natten, dock minst 1 timme.
  4. Ta ut köttet så att det hinner bli rumstempererat.
  5. Värm ugnen till 200°C. Lägg steken i en ugns-säker form och häll över marinaden från påsen.
  6. Ställ in steken i ugnen och låt den stå i ungefär 1½ timme. Köttet ska vara rosafärgat när det är färdigt, ca 58°C i innertemperatur. Låt det vila minst 15 minuter innan du skär upp det.
  7. Sås: Skala och riv gurkan, blanda den med yoghurt, vitlök, mynta, citron, olivolja och salt till en cacik.
  8. Tillbehör: Vill du äta köttet i pitabröd, skivar du upp det i mindre bitar. Toppa med hackad koriander, smulad fetaost, skivad rödlök, hackad tomat och avokado. 

Recept och bild från Santa Maria.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Lammstek
  • 3 msk ras el hanout kryddblandning
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk citronjuice
  • 1 tsk salt (gärna rock salt)
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 kg lammstek
Cacik - Turkisk tzatziki
  • 1 gurka
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt (gärna rock salt)
Tillbehör
  • pitabröd
  • färsk koriander
  • fetaost
  • rödlök
  • tomater
  • avokado
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3533 kJ / 845 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer