Marockansk Lammstek

Betyg 2.8 av 5.
89 personer har röstat
1
Marockansk Lammstek

Höstens favorit är lammstek på ett nytt sätt. Underbart intensiv och fyllig smak med marinad smaksatt av mustiga marockanska kryddblandningen Ras El Hanout. Serveras ihop med turkisk tzatziki och perfekt även i pitabröd. Gott ihop med hackad koriander, avokado och smulad fetaost.

Marockansk Lammstek

Ingredienser

4 portioner

Lammstek

3 msk  ras el hanout kryddblandning
3 msk  rapsolja
2 msk  citronjuice
1 tsk  salt (gärna rock salt)
2   hackade vitlöksklyftor
1 kg  lammstek

Cacik - Turkisk tzatziki

1   gurka
3 dl  turkisk yoghurt (10%)
1   riven vitlöksklyfta
1 msk  hackad mynta
1 tsk  citronjuice
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt (gärna rock salt)

Tillbehör

pitabröd
färsk koriander
fetaost
rödlök
tomater
avokado

Gör så här

Recept och bild från Santa Maria.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
89 personer har röstat

Kommentar

Good flavour. Even if it's not traditional I think this would work better in a fajita wrap rather than pita bread, which is too small to hold all the ingredients.

Mark

2015-10-26

Näringsvärde per portion

Energi3533 KJ / 845 kCal
Fett40 g
Salt4.6 g
Kolhydrater49 g
Protein67 g

Testa liknande recept

Marockanska viltfärsspett
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddigt ris med lax och sockerärtor
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig kebab med renskav
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tzatziki med zaatar och krispig pita
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammspett med örtsmör och äppeltsatsiki
Betyg 3.2 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga