Marockansk Lammstek

Betyg 2.8 av 5.
89 personer har röstat
1
Marockansk Lammstek

Höstens favorit är lammstek på ett nytt sätt. Underbart intensiv och fyllig smak med marinad smaksatt av mustiga marockanska kryddblandningen Ras El Hanout. Serveras ihop med turkisk tzatziki och perfekt även i pitabröd. Gott ihop med hackad koriander, avokado och smulad fetaost.

Marockansk Lammstek

Ingredienser

4 portioner

Lammstek

3 msk ras el hanout kryddblandning
3 msk rapsolja
2 msk citronjuice
1 tsk salt (gärna rock salt)
2 hackade vitlöksklyftor
1 kg lammstek

Cacik - Turkisk tzatziki

1 gurka
3 dl turkisk yoghurt (10%)
1 riven vitlöksklyfta
1 msk hackad mynta
1 tsk citronjuice
1 msk olivolja
1/2 tsk salt (gärna rock salt)

Tillbehör

pitabröd
färsk koriander
fetaost
rödlök
tomater
avokado

Gör så här

Recept och bild från Santa Maria.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
89 personer har röstat

Kommentar

Good flavour. Even if it's not traditional I think this would work better in a fajita wrap rather than pita bread, which is too small to hold all the ingredients.

Mark

2015-10-26

Näringsvärde per portion

Energi3533 KJ / 845 kCal
Fett40 g
Salt4.6 g
Kolhydrater49 g
Protein67 g

Testa liknande recept

Marockansk kyckling med sötpotatiskross
Betyg 3.1 av 5.
145 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tzatziki med zaatar och krispig pita
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurkröra
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mynta- och tzatsikisås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tzatziki
Betyg 4.2 av 5.
318 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Isterband med couscous och tzatsiki
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga