Marockansk Lammstek

Höstens favorit är lammstek på ett nytt sätt. Underbart intensiv och fyllig smak med marinad smaksatt av mustiga marockanska kryddblandningen Ras El Hanout. Serveras ihop med turkisk tzatziki och perfekt även i pitabröd. Gott ihop med hackad koriander, avokado och smulad fetaost.

Ingredienser
4 portioner
Lammstek
3 msk ras el hanout kryddblandning
3 msk rapsolja
2 msk citronjuice
1 tsk salt (gärna rock salt)
2 hackade vitlöksklyftor
1 kg lammstek
Cacik - Turkisk tzatziki
1 gurka
3 dl turkisk yoghurt (10%)
1 riven vitlöksklyfta
1 msk hackad mynta
1 tsk citronjuice
1 msk olivolja
1/2 tsk salt (gärna rock salt)
Tillbehör
pitabröd
färsk koriander
fetaost
rödlök
tomater
avokado
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: välj glutenfria pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Recept och bild från Santa Maria.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3533 KJ / 845 kCal
Fett40 g
Salt4.6 g
Kolhydrater49 g
Protein67 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Good flavour. Even if it's not traditional I think this would work better in a fajita wrap rather than pita bread, which is too small to hold all the ingredients.
Mark
2015-10-26