Ras el hanout – marockansk kryddblandning

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
2
Ras el hanout – marockansk kryddblandning

En marockansk kryddblandning som med fördel kan göras i större sats. Blanda bara alla torra kryddor och förvara i tättslutande lock så håller den länge. Kryddblandningen ger såväl köttfärssås som kycklingwok en varm och mustig smak.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Ras el hanout – marockansk kryddblandning

Ingredienser

3 msk
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen svartpeppar
1 tsk malen koriander
1 tsk malen muskot
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Inte marockanskt utan nordafrikanskt

Samir

2022-09-04

Oj, det var starkt kryddat! Rätt gott med neutraliserande créme Fraische. Ska det verkligen vara 3 MATskedar (msk)??? Blandar man sin Ras el Hanout själv enl anvisningar så blir det ca 2 1/2 msk....ändå står det att man ska spara det som blir över?

Margareta

2017-10-19

Testa liknande recept

Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marockanska lammspett
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Khoresht-e mast - Saffransdessert
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ras-el-hanout
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig basmatisallad med mango
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marockansk kycklingpaj "Bastilla"
Betyg 3.3 av 5.
151 personer har röstat
Över 60 min att tillaga