Ras el hanout – marockansk kryddblandning

8
1
Ras el hanout – marockansk kryddblandning

En marockansk kryddblandning som med fördel kan göras i större sats. Blanda bara alla torra kryddor och förvara i tättslutande lock så håller den länge. Kryddblandningen ger såväl köttfärssås som kycklingwok en varm och mustig smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ras el hanout – marockansk kryddblandning

Ingredienser

3 msk
1 tsk
malen ingefära
1 tsk
malen svartpeppar
1 tsk
malen koriander
1 tsk
malen muskot
1 tsk
malen kryddnejlika
1 tsk
malen gurkmeja
1 tsk
malen kardemumma
1/2 tsk
malen kanel

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Margareta

2017-10-19

Oj, det var starkt kryddat! Rätt gott med neutraliserande créme Fraische. Ska det verkligen vara 3 MATskedar (msk)??? Blandar man sin Ras el Hanout själv enl anvisningar så blir det ca 2 1/2 msk....ändå står det att man ska spara det som blir över?

Testa liknande recept