Ras el hanout – marockansk kryddblandning
![Ras el hanout – marockansk kryddblandning](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170021/cf_259/ras_el_hanout_–_marockansk_kryddblandning.jpg)
En marockansk kryddblandning som med fördel kan göras i större sats. Blanda bara alla torra kryddor och förvara i tättslutande lock så håller den länge. Kryddblandningen ger såväl köttfärssås som kycklingwok en varm och mustig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
![Ras el hanout – marockansk kryddblandning](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170021/cf_259/ras_el_hanout_–_marockansk_kryddblandning.jpg)
Ingredienser
3 msk
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen svartpeppar
1 tsk malen koriander
1 tsk malen muskot
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kanel
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inte marockanskt utan nordafrikanskt
Samir
2022-09-04Oj, det var starkt kryddat! Rätt gott med neutraliserande créme Fraische. Ska det verkligen vara 3 MATskedar (msk)??? Blandar man sin Ras el Hanout själv enl anvisningar så blir det ca 2 1/2 msk....ändå står det att man ska spara det som blir över?
Margareta
2017-10-19