Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Runes älgfärsbullar med vitkålsfräs

Ett matigt recept på smakrika älgfärsbullar med vitkålsfräs. Du gör det av bland annat älgfärs, fläskfärs, timjan, lingon, ägg, vitkål, purjolök och russin. Servera gärna med krämigt selleri- och potatismos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Bryn den i smör tills den blir glansig och genomskinlig. Låt svalna.
  2. Blanda samman älg- och fläskfärs, ingefära, timjan, ströbröd, vatten, kalvfond och lök till en smet. Tillsätt lingonsylt, senap, ägg, salt och vitpeppar. Blanda väl.
  3. Sätt ugnen på högst 100°C.
  4. Forma färsen till bullar. Stek dem i smör i en stekpanna. Sänk värmen när bullarna fått stekyta, låt dem eftersteka på svag värme under lock eller i ugnen.
  5. Vitkålsfräs: Strimla vitkålen fint. Fräs den i smör i en stekpanna.
  6. Ansa och strimla purjolöken. Blanda ner den i vitkålen. Tillsätt russin, vinäger och kalvbuljong. Låt koka samman 5-7 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera gärna med ett selleri- och potatismos.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (eller potatis).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 500 g älgfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl ströbröd eller mosad, kokt potatis (1 dl ströbröd motsvarar 1 mosad, kokt potatis)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1/2 dl rårörda lingon (eller lingonsylt)
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
Vitkålsfräs
  • 1/2 litet vitkålshuvud (1/2 litet huvud motsvarar ca 600 g)
  • smör till stekning
  • 1 liten purjolök
  • 1 dl russin (gärna sultan)
  • 2 tsk vitvinsvinäger eller vitt vin (2 tsk vinäger motsvarar 2 msk vin)
  • 5 msk vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer