Runes älgfärsbullar med vitkålsfräs
Ett matigt recept på smakrika älgfärsbullar med vitkålsfräs. Du gör det av bland annat älgfärs, fläskfärs, timjan, lingon, ägg, vitkål, purjolök och russin. Servera gärna med krämigt selleri- och potatismos.
Ingredienser
5 portioner
1 gul lök
smör till stekning
500 g älgfärs
200 g fläskfärs
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk timjan
1 dl ströbröd eller mosad, kokt potatis (1 dl ströbröd motsvarar 1 mosad, kokt potatis)
1 dl vatten
1 msk konc kalvfond
1/2 dl rårörda lingon (eller lingonsylt)
2 msk skånsk senap
1 ägg
1 1/2 tsk salt
3 krm vitpeppar
Vitkålsfräs
1/2 litet vitkålshuvud (1/2 litet huvud motsvarar ca 600 g)
smör till stekning
1 liten purjolök
1 dl russin (gärna sultan)
2 tsk vitvinsvinäger eller vitt vin (2 tsk vinäger motsvarar 2 msk vin)
5 msk vatten
1 msk konc kalvfond
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Detta föll i smaken hos båda barn och barnbarn och övriga gäster. Det blir inte sista gången detta lagas, jag har saknad lite "ny vri" på älgkött. Tack Klas. Kram från Ellen
Roland
2008-10-08