Runes älgfärsbullar med vitkålsfräs

6
1
Runes älgfärsbullar med vitkålsfräs

Ett matigt recept på smakrika älgfärsbullar med vitkålsfräs. Du gör det av bland annat älgfärs, fläskfärs, timjan, lingon, ägg, vitkål, purjolök och russin. Servera gärna med krämigt selleri- och potatismos.

Runes älgfärsbullar med vitkålsfräs

Ingredienser

5
1 gul lök
smör till stekning
500 g älgfärs
200 g fläskfärs
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk timjan
1 dl ströbröd eller mosad, kokt potatis (1 dl ströbröd motsvarar 1 mosad, kokt potatis)
1 dl vatten
1 msk konc kalvfond
1/2 dl rårörda lingon (eller lingonsylt)
2 msk skånsk senap
1 ägg
1 1/2 tsk salt
3 krm vitpeppar

Vitkålsfräs

1/2 litet vitkålshuvud (1/2 litet huvud motsvarar ca 600 g)
smör till stekning
1 liten purjolök
1 dl russin (gärna sultan)
2 tsk vitvinsvinäger eller vitt vin (2 tsk vinäger motsvarar 2 msk vin)
5 msk vatten
1 msk konc kalvfond
1/2 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (eller potatis).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Roland

2008-10-08

Detta föll i smaken hos båda barn och barnbarn och övriga gäster. Det blir inte sista gången detta lagas, jag har saknad lite "ny vri" på älgkött. Tack Klas. Kram från Ellen