UNDER 30 MIN | Medel

Kryddig kebab med renskav

Kebab på renskav, lite annorlunda men ack så gott. Renskavskebaben får smak av kryddan ras el hanout och tomatsalsan kryddar du med harrissa eller sambal oelek. Servera kebaben i ett pitabröd som du fyller med salsa, sallad och vitlökssås. Toppa gärna med en feferoni eller två.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken. Blanda den med gräddfil. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Dela och ta bort kärnorna på tomaterna. Skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan. Blanda tomat, lök och persilja med harissa.
  3. Ansa, skölj och strimla salladen fint.
  4. Stek renskaven i omgångar i oljan i en stekpanna, krydda med salt, peppar och ras el hanout.
  5. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Fyll pitabröden med renskav, sallad och tomat- och löksalsa. Ringla över vitlökssås och toppa gärna med feferoni.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 2 tomater
  • 1 silverlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk harissa eller sambal oelek
  • 1 hjärtsalladshuvud
  • 1 förp renskav (à 400 g)
  • 2 msk olja
  • 2 tsk ras el hanout (kryddmix)
  • 4 pitabröd
Till servering
  • feferoni