Chiafröstekt spätta med avokado och lime | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chiafröstekt spätta med avokado och lime

Chiafrön kan användas till mer än pudding, de kan även sätta färg och smak på en klassisk rödspätta. Med en sötsyrlig avokadosallad på lime, honung och sojabönor blir denna fiskrätt oväntad god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättan och sojabönorna.
  2. Dressing: Ansa och skiva salladslökarna tunt. Pressa limen och blanda saften med honung och olja. Pressa i vitlöken och vänd ner salladslöken. 
  3. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur köttet och skär det i tärningar. Rör ner avokado och sojabönor i dressingen och smaka av med salt och peppar.
  4. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Spätta: Torka av spättan och krydda med salt och peppar. Vänd i chiafrön och stek på medelvärme i oljan.
  6. Servera spättan med avokadosallad och ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 125 g salladslök
  • 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 avokador
  • 1/2 förp frysta sojabönor (à 250 g)
  • salt och svartpeppar
Ris
  • 4 port ris
Spätta
  • 600 g rödspätta
  • ca 1 dl chiafrön
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3036 kJ / 725 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept