Chiafröstekt spätta med avokado och lime
Chiafrön kan användas till mer än pudding, de kan även sätta färg och smak på en klassisk rödspätta. Med en sötsyrlig avokadosallad på lime, honung och sojabönor blir denna fiskrätt oväntad god.
Ingredienser
4 portioner
Dressing
125 g salladslök
1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
1 msk flytande honung
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 avokador
1/2 förp frysta sojabönor (à 250 g)
salt
svartpeppar
Ris
4 port ris
Spätta
600 g rödspätta
ca 1/2 dl chiafrön
ca 1/2 dl svarta sesamfrön
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3036 KJ / 725 kCal
Fett34 g
Salt0.4 g
Kolhydrater57 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer