Chiafröstekt spätta med avokado och lime

15
0
Chiafröstekt spätta med avokado och lime

Chiafrön kan användas till mer än pudding, de kan även sätta färg och smak på en klassisk rödspätta. Med en sötsyrlig avokadosallad på lime, honung och sojabönor blir denna fiskrätt oväntad god.

Skriv ut
Chiafröstekt spätta med avokado och lime

Ingredienser

4 portioner

Dressing

125 g
salladslök
1
lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
1 msk
flytande honung
3 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
2
avokador
1/2
förp frysta sojabönor (à 250 g)
-
salt och svartpeppar

Ris

4
port ris

Spätta

600 g
rödspätta
ca 1/2 dl
chiafrön
ca 1/2 dl
svarta sesamfrön
2 msk
olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3036 KJ / 725 kCal
Fett 34 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept