Hitta hettan i vardagen med denna sötpotatisgryta från Indien. Kikärtor, chili och ingefära gör den här grytan till en riktig hälsobomb. En vegetarisk dröm helt enkelt.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skippade kummin och tog mangocurry istället för vanlig curry. Inga senapsfrön heller. Körde på vanlig fetthalt på kokosmjölken, för att få det lite krämigare. Trevlig gryta med lite matigare känsla.
Susanne
2023-01-30Jag gissar att receptet har felöversatts från engelskans ”cumin” som betyder spiskummin och inget annat. (Kummin som används i bröd och snaps heter ”caraway” tror jag, och är nog inte den smaksättning som avses i detta recept med indiska influenser.)
Mikael
2022-04-14Den här gör jag ofta, men har anpassat lite. Tagit bort kummin det gillar jag inte. Tar kokosmjölken (vanlig ej lätt) och fyller sedan på med vatten till lagom konsistens, beror lite på hur mkt sötpotatis jag har (storleken på den....) men oftast mindre än i receptet. Kikärtorna sparar jag till bara ngn minut kvar så de blir "tuggiga". Vänder också ner spenat i slutet med tomaterna. Oftast äter jag utan ris bara som den är, mannen hemma vill ha ris också.
Maria
2022-01-20