Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

191
14 Klimatsmart
Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

Hitta hettan i vardagen med denna sötpotatisgryta från Indien. Kikärtor, chili och ingefära gör den här grytan till en riktig hälsobomb. En vegetarisk dröm helt enkelt.

Skriv ut
Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

Ingredienser

4 portioner
3
gula lökar
3
vitlöksklyftor
1
röd chili
1
förp kokta kikärter (à 400 g)
ca 500 g
sötpotatis
4
port fullkornsris
2 msk
olivolja
1 msk
svarta senapsfrön
1 1/2 tsk
kummin
2 msk
riven färsk ingefära
2 tsk
curry
4 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
400 ml
lätt kokosmjölk
10
cocktailtomater (gärna romanticatomater)
1
lime
-
salt och svartpeppar
1
kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

191

Kommentarer

Jessica

9/23/2020

Jättegoda smaker. La till lite färsk spenat och tortilla bröd till. Rekommenderas!

Helena

3/22/2020

Så mycket smak, supergod. Modifierade oxå lite, hade inga senapsfrön, tog spiskummin, hälften av vattnet och löken och vanlig kokosmjölk. Skippar tomaterna till nästa gång.

Anna

8/20/2018

Det här var verkligen en god gryta! Perfekt vardagsmat som går relativt snabbt att göra och smakar supergott! Vi hade inga senapsfrön, tog citron i brist på lime och två buljongtärningar istället för bara en. Fet kokosmjölk istället för light. Fantastiskt resultat! Mvh /Nöjd vegan

Näringsvärde per portion

Energi 2652 KJ / 627 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 95 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept