Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

201
15 Klimatsmart
Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

Hitta hettan i vardagen med denna sötpotatisgryta från Indien. Kikärtor, chili och ingefära gör den här grytan till en riktig hälsobomb. En vegetarisk dröm helt enkelt.

Skriv ut
Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

Ingredienser

4 portioner
3
gula lökar
3
vitlöksklyftor
1
röd chili
1
förp kokta kikärtor (à 400 g)
ca 500 g
sötpotatis
4
port fullkornsris
2 msk
olivolja
1 msk
svarta senapsfrön
1 1/2 tsk
kummin
2 msk
riven färsk ingefära
2 tsk
curry
4 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
400 ml
lätt kokosmjölk
10
cocktailtomater (gärna romanticatomater)
1
lime
-
salt och svartpeppar
1
kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

201

Kommentarer

Ulrika

2021-03-06

Vi vuxna tyckte att, det var gott, ungdomarna i familjen tyckte att det skulle ha varit kyckling istället för kikärtor. Använde alla kryddor för utom senapsfrö.

Jessica

2020-09-23

Jättegoda smaker. La till lite färsk spenat och tortilla bröd till. Rekommenderas!

Helena

2020-03-22

Så mycket smak, supergod. Modifierade oxå lite, hade inga senapsfrön, tog spiskummin, hälften av vattnet och löken och vanlig kokosmjölk. Skippar tomaterna till nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 2652 KJ / 627 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 95 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept