Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Harissakyckling med spenat- och quinoasallad

Harissa är en tunisisk krydda där chili, vitlök och spiskummin får träda fram med sina styrkor. Tillsammans med kycklingfilé och en syrlig spenat- och quinoasallad blir balansen perfekt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kyckling: Blanda yoghurten med harissakryddan i en bunke. Salta kycklingen och blanda med yoghurten. Lägg i en ugnssäker form.
  3. Sätt formen mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 72°C, ca 20 minuter. Tiden är beroende på filéernas tjocklek. Sila av spadet som blir i formen för att blanda med salladen.
  4. Quinoasallad: Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skala och riv morötterna grovt. Hacka persiljan och skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka löken. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften.
  6. Blanda morötter, persilja, tomater, och lök med citronsaft och -skal, olivolja och spadet från kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Blanda quinoan med grönsakerna och spenaten.
  7. Servera kycklingen med quinoasalladen.

För alla

fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 2 dl matyoghurt
  • 4 tsk torr harissa
  • salt
  • ca 600 g kycklingfilé
Quinoasallad
  • 4 port quinoa
  • 2 morötter
  • 1 kruka bladpersilja
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2055 kJ / 492 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept