Harissakyckling med spenat- och quinoasallad
Harissa är en tunisisk krydda där chili, vitlök och spiskummin får träda fram med sina styrkor. Tillsammans med kycklingfilé och en syrlig spenat- och quinoasallad blir balansen perfekt.
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
2 dl matyoghurt
4 tsk torr harissa
salt
ca 600 g kycklingfilé
Quinoasallad
4 port quinoa
2 morötter
1 kruka bladpersilja
3 tomater
1 rödlök
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
2 1/2 msk olivolja
65 g babyspenat
salt och svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2055 KJ / 492 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer