Harissakyckling med spenat- och quinoasallad

16
0
Harissakyckling med spenat- och quinoasallad

Harissa är en tunisisk krydda där chili, vitlök och spiskummin får träda fram med sina styrkor. Tillsammans med kycklingfilé och en syrlig spenat- och quinoasallad blir balansen perfekt.

Skriv ut
Harissakyckling med spenat- och quinoasallad

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

2 dl
matyoghurt
4 tsk
torr harissa
-
salt
ca 600 g
kycklingfilé

Quinoasallad

4
port quinoa
2
morötter
1
kruka bladpersilja
3
tomater
1
rödlök
skal och saft av 1
citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
2 1/2 msk
olivolja
65 g
babyspenat
-
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2055 KJ / 492 kCal
Fett 18 g
Salt 1 g
Kolhydrater 33 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept