Pumpasoppa med curry, kokos och spenat

49
5 Klimatsmart
Pumpasoppa med curry, kokos och spenat

Att ta pumpan från dekorationsbordet till matbordet är både smart och gott. Smart för den som vill ha mycket vitaminer men lite kolhydrater. Gott för att den milda smaken passar med det mesta, från curry till kokosmjölk.

Skriv ut
Pumpasoppa med curry, kokos och spenat

Ingredienser

4 portioner

Ägg

4
ägg

Soppa

ca 700 g
pumpa
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
1
röd chili
2 msk
riven färsk ingefära
1 msk
olivolja
2 tsk
curry
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml
lätt kokosmjölk
-
salt och svartpeppar
1
lime
4
salladslökar
65 g
babyspenat

Till servering

120 g
krutonger

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Therese

2021-01-06

Urgod soppa! Jag struntade i spenaten och hade hackad purjolök istället för salladslök. Gick finfint att byta ut färsk chili mot chiliflakes också.

Elsa

2016-11-21

Skippade spenat, ägg, salladslök och curry. Passerad soppan. Förbaskat gott, kommer göra om!

Redaktionen

2016-10-17

Hej Rosita! Butternutpumpa är nog bästa alternativet till detta receptet. Eller är det någon som provat något annat? Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1767 KJ / 421 kCal
Fett 21 g
Salt 1 g
Kolhydrater 40 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept