Pumpasoppa med curry, kokos och spenat
Att ta pumpan från dekorationsbordet till matbordet är både smart och gott. Smart för den som vill ha mycket vitaminer men lite kolhydrater. Gott för att den milda smaken passar med det mesta, från curry till kokosmjölk.
Ingredienser
4 portioner
Ägg
4 ägg
Soppa
ca 700 g pumpa
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk riven färsk ingefära
1 msk olivolja
2 tsk curry
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml lätt kokosmjölk
salt
svartpeppar
1 lime
4 salladslökar
65 g babyspenat
Till servering
120 g krutonger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1767 KJ / 421 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater40 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Skippade äggen och tog grönkål istället för spenat. Funkade bra det med
Malin
2022-11-21Urgod soppa! Jag struntade i spenaten och hade hackad purjolök istället för salladslök. Gick finfint att byta ut färsk chili mot chiliflakes också.
Therese
2021-01-06Skippade spenat, ägg, salladslök och curry. Passerad soppan. Förbaskat gott, kommer göra om!
Elsa
2016-11-21