Pumpasoppa med curry, kokos och spenat

54
6
Pumpasoppa med curry, kokos och spenat

Att ta pumpan från dekorationsbordet till matbordet är både smart och gott. Smart för den som vill ha mycket vitaminer men lite kolhydrater. Gott för att den milda smaken passar med det mesta, från curry till kokosmjölk.

Pumpasoppa med curry, kokos och spenat

Ingredienser

4 portioner

Ägg

4 ägg

Soppa

ca 700 g pumpa
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk riven färsk ingefära
1 msk olivolja
2 tsk curry
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml lätt kokosmjölk
salt och svartpeppar
1 lime
4 salladslökar
65 g babyspenat

Till servering

120 g krutonger

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Malin

2022-11-21

Jättegott! Skippade äggen och tog grönkål istället för spenat. Funkade bra det med

Therese

2021-01-06

Urgod soppa! Jag struntade i spenaten och hade hackad purjolök istället för salladslök. Gick finfint att byta ut färsk chili mot chiliflakes också.

Elsa

2016-11-21

Skippade spenat, ägg, salladslök och curry. Passerad soppan. Förbaskat gott, kommer göra om!

Näringsvärde per portion

Energi 1767 KJ / 421 kCal
Fett 21 g
Salt 1 g
Kolhydrater 40 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden