Marockansk harirasoppa med pitabröd och yoghurt

Vidga dina soppvyer och prova en mustig marockansk soppa, sprängfylld av antioxidanter och vitaminer. En kryddig harira som rundas av med en klick yoghurt och varma pitabröd.

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar stjälkselleri
2 morötter
1 tsk kummin
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk mald koriander
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 g krossade tomater
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1 kruka persilja
salt
svartpeppar
1/2 citron
Till servering
pitabröd (gärna fullkornsbröd)
matyoghurt
Gör så här
00:01:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1939 KJ / 464 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater62 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god värmande under kalla dagar. Hade ingen yoghurt men god ändå
Marie
2025-05-17....bytte ut persiljan mot en kruka färsk koriander istället. Adderade en röd paprika, använde kycklingbuljong (1 liter), adderade lite citronskal och hade i saften av 0,5 citron. Och hade i lite extra av kryddorna. Blev oerhört gott!
Thomas
2025-01-05Jättegod ... mycket smakrik ... kanonrecept ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Catarina
2024-12-16