Marockansk harirasoppa med pitabröd och yoghurt

Vidga dina soppvyer och prova en mustig marockansk soppa, sprängfylld av antioxidanter och vitaminer. En kryddig harira som rundas av med en klick yoghurt och varma pitabröd.

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar stjälkselleri
2 morötter
1 tsk hel kummin
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk mald koriander
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 g krossade tomater
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1 kruka persilja
salt
svartpeppar
1/2 citron
Till servering
pitabröd (gärna fullkornsbröd)
matyoghurt
Gör så här
00:01:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1939 KJ / 464 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater62 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stÄr det spiskummin eller kumminfrö som avses i receptet?
Jennie
Hej! Det är hel kummin som menas. Alltså inte spiskummin. Hoppas att du gillar den! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag har alltid en laddning Tomatsås (Grundrecept) i frysen. Med den som grund tog det mindre än 20 minuter att göra denna mycket goda soppa.
Cecilia
Mycket god värmande under kalla dagar. Hade ingen yoghurt men god ändå
Marie