Korvsoppa med risoni, basilika och parmesan
Denna soppa är svår att motstå även för de allra minsta soppmotståndarna. Med korv och risoni i huvudrollerna faller den de flesta i smaken, och vem tackar nej till basilika och parmesan i slutscenen?
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 liten fänkål
2 msk olivolja
1 1/4 l hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl risoni eller fullkornsmakaroner
400 g tomater (gärna romanticatomater)
300 g kycklingkorv
1 kruka basilika
peppar
Till servering
1 dl riven parmesan
bröd (gärna fullkorn)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2449 KJ / 584 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lite mer kyckl bulj än vad d står + Vegeta Natur allkrydda (den utan glutamat) och Maggi polsk liquid Spice har jag i . D blev ännu godare!
Pamela
2022-02-01