Korvsoppa med risoni, basilika och parmesan

26
0 Klimatsmart
Korvsoppa med risoni, basilika och parmesan

Denna soppa är svår att motstå även för de allra minsta soppmotståndarna. Med korv och risoni i huvudrollerna faller den de flesta i smaken, och vem tackar nej till basilika och parmesan i slutscenen?

Skriv ut
Korvsoppa med risoni, basilika och parmesan

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2
morötter
1
liten fänkål
2 msk
olivolja
1 1/4 l
hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
risoni eller fullkornsmakaroner
400 g
tomater (gärna romanticatomater)
300 g
kycklingkorv
1
kruka basilika
-
peppar

Till servering

1 dl
riven parmesanost
-
bröd (gärna fullkorn)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen och korven.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut risoni mot glutenfri pasta eller ris, anpassa koktiden därefter. Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut parmesan.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på risonin, byt ev ut mot ris eller äggfri pasta, anpassa koktiden därefter. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2449 KJ / 584 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept