Auberginetagine med getostyoghurt

Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
6
Auberginetagine med getostyoghurt

En underbart god marockansk tagine där mustiga kryddor som ingefära, kanel, korianderfrön, vitlök ger grytan en ljuvlig smak och gifter sig med den stekta auberginen, kikärtorna och rödlöken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Auberginetagine med getostyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Tagine

1   rödlök
1   aubergine (ca 300 g)
2 msk  olivolja
2   vitlöksklyftor
1/2 tsk  salt
1 tsk  malen ingefära
1 tsk  malen koriander
2 krm  malen kanel
1/2 tsk  sambal oelek
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
100 g  torkade aprikoser
1   förp krossade tomater (à ca 390 g)
2 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning

Ris

4   port ris eller annat gryn
1   förp färsk persilja (à 20 g)
1/2   citron (skal och saft)

Getostyoghurt

150 g  getost
2 dl  matyoghurt
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut getosten mot laktosfritt alternativ. Använd laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

TOPPEN recept och himla bra matlåda sedan :)

Emma

2023-10-22

Super gott och enkelt

Catharina

2023-02-27

Räds inte aprikoserna, det blev väldigt bra! Skippade getosten och gjorde vitlökssås istället— passade mycket bra!

Moa

2022-11-01

Näringsvärde per portion

Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett24 g
Salt2.45 g
Kolhydrater81 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Frukt- och nötfylld brietårta
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad auberginesallad med getost och kikärtor
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga