Auberginetagine med getostyoghurt
En underbart god marockansk tagine där mustiga kryddor som ingefära, kanel, korianderfrön, vitlök ger grytan en ljuvlig smak och gifter sig med den stekta auberginen, kikärtorna och rödlöken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2024
Ingredienser
4 portioner
Tagine
1 rödlök
1 aubergine (ca 300 g)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen koriander
2 krm malen kanel
1/2 tsk sambal oelek
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
100 g torkade aprikoser
1 förp krossade tomater (à ca 390 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Ris
4 port ris eller annat gryn
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron (skal och saft)
Getostyoghurt
150 g getost
2 dl matyoghurt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett24 g
Salt2.45 g
Kolhydrater81 g
Protein22 g
Kommentarer
Alltså wow vad gott!
Susanna
2024-09-25Otroligt smakrikt,och väldigt lättlagat. Mer såna här rätter i vego-kassen tack
Alexandra
2024-09-23TOPPEN recept och himla bra matlåda sedan :)
Emma
2023-10-22