Auberginetagine med getostyoghurt

29
2
Auberginetagine med getostyoghurt

En underbart god marockansk tagine där mustiga kryddor som ingefära, kanel, korianderfrön, vitlök ger grytan en ljuvlig smak och gifter sig med den stekta auberginen, kikärtorna och rödlöken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Auberginetagine med getostyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Tagine

1
rödlök
1
aubergine
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
1/2 tsk
salt
1 tsk
malen ingefära
1 tsk
malen koriander
2 krm
malen kanel
1/2 tsk
sambal oelek
380 g
kokta kikärter
100 g
torkade aprikoser
390 g
krossade tomater
2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning

Ris

4
port ris eller annat gryn
1
förp färsk persilja (à 20 g)
1
citron

Getostyoghurt

150 g
getost
2 dl
matyoghurt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut getosten mot laktosfritt alternativ. Använd laktosfri matyoghurt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Frida

3/19/2018

Denna maträtt var riktigt god och smakrik. Jag hade i färsk ingefära istället för mald. Riktigt gott! :)

Lisa

12/18/2017

Jättegod! Däremot godare utan getostyoghurten, den tar över för mycket i smak.

Näringsvärde per portion

Energi 2720 KJ / 650 kCal
Fett 24 g
Salt 2.45 g
Kolhydrater 81 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept