Auberginetagine med getostyoghurt
En underbart god marockansk tagine där mustiga kryddor som ingefära, kanel, korianderfrön, vitlök ger grytan en ljuvlig smak och gifter sig med den stekta auberginen, kikärtorna och rödlöken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018
Ingredienser
4 portioner
Tagine
1 rödlök
1 aubergine (ca 300 g)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen koriander
2 krm malen kanel
1/2 tsk sambal oelek
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
100 g torkade aprikoser
1 förp krossade tomater (à ca 390 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Ris
4 port ris eller annat gryn
1 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron (skal och saft)
Getostyoghurt
150 g getost
2 dl matyoghurt
peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut getosten mot laktosfritt alternativ. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett24 g
Salt2.45 g
Kolhydrater81 g
Protein22 g
Kommentarer
TOPPEN recept och himla bra matlåda sedan :)
Emma
2023-10-22Super gott och enkelt
Catharina
2023-02-27Räds inte aprikoserna, det blev väldigt bra! Skippade getosten och gjorde vitlökssås istället— passade mycket bra!
Moa
2022-11-01