Auberginetagine med getostyoghurt

Betyg 4.6 av 5.
50 personer har röstat
8
Auberginetagine med getostyoghurt

En underbart god marockansk tagine där mustiga kryddor som ingefära, kanel, korianderfrön, vitlök ger grytan en ljuvlig smak och gifter sig med den stekta auberginen, kikärtorna och rödlöken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2024

Auberginetagine med getostyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Tagine

1 rödlök
1 aubergine (ca 300 g)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen koriander
2 krm malen kanel
1/2 tsk sambal oelek
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
100 g torkade aprikoser
1 förp krossade tomater (à ca 390 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

Ris

4 port ris eller annat gryn
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron (skal och saft)

Getostyoghurt

150 g getost
2 dl matyoghurt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Alltså wow vad gott!

Susanna

2024-09-25

Otroligt smakrikt,och väldigt lättlagat. Mer såna här rätter i vego-kassen tack

Alexandra

2024-09-23

TOPPEN recept och himla bra matlåda sedan :)

Emma

2023-10-22

Näringsvärde per portion

Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett24 g
Salt2.45 g
Kolhydrater81 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Frukt- och nötfylld brietårta
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad auberginesallad med getost och kikärtor
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga