Auberginetagine med getostyoghurt

34
3
Auberginetagine med getostyoghurt

En underbart god marockansk tagine där mustiga kryddor som ingefära, kanel, korianderfrön, vitlök ger grytan en ljuvlig smak och gifter sig med den stekta auberginen, kikärtorna och rödlöken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Auberginetagine med getostyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Tagine

1 rödlök
1 aubergine
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen koriander
2 krm malen kanel
1/2 tsk sambal oelek
380 g kokta kikärtor
100 g torkade aprikoser
390 g krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

Ris

4 port ris eller annat gryn
1 förp färsk persilja (à 20 g)
1 citron

Getostyoghurt

150 g getost
2 dl matyoghurt
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut getosten mot laktosfritt alternativ. Använd laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Matilda

2021-04-21

Var skeptisk mot aprikosen men den var toppen över i-et! Så god smak

Frida

2018-03-19

Denna maträtt var riktigt god och smakrik. Jag hade i färsk ingefära istället för mald. Riktigt gott! :)

Lisa

2017-12-18

Jättegod! Däremot godare utan getostyoghurten, den tar över för mycket i smak.

Näringsvärde per portion

Energi 2720 KJ / 650 kCal
Fett 24 g
Salt 2.45 g
Kolhydrater 81 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden