En äkta tagine lagas traditionellt i en speciell nordafrikansk lergryta. Här är en snabblagad vegetarisk variant med goda grönsaker, kikärtor och gröna oliver som blir minst lika god! Servera med fluffig couscous och gärna en het sås på med harissa.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2015
Gör glutenfri: Välj glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Servera med laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Byt yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Stina
2021-07-15Låter gott, men ska den verkligen innehålla 1 liter oliver? Hur mycket väger det?
Redaktionen ICAse
2021-07-16Hej Stina! Tack för din kommentar och för att du uppmärksammade det för oss. Det stämmer inte att det ska vara 1 liter oliver, det ska vara 1 dl oliver och inget annat. Vi ber om ursäkt för att det hade blivit så fel. Receptet är nu korrigerat. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Filip
2015-06-08Underbart!