Marockansk fusktagine
En äkta tagine lagas traditionellt i en speciell nordafrikansk lergryta. Här är en snabblagad vegetarisk variant med goda grönsaker, kikärtor och gröna oliver som blir minst lika god! Servera med fluffig couscous och gärna en het sås på med harissa.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
2 fasta potatisar
1 zucchini
1 röd paprika
2 tomater
1 citron
1 burk kokta kikärtor (à ca 400 g)
2 msk olivolja
1 dl kärnfria gröna oliver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
2 krm salt
salt
svartpeppar
färsk koriander, couscous och turkisk yoghurt till servering
Harissasås
ca 1 tsk harissa
1 msk tomatpuré
3 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3058 KJ / 731 kCal
Fett23 g
Salt9.88 g
Kolhydrater98 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Låter gott, men ska den verkligen innehålla 1 liter oliver? Hur mycket väger det?
Stina
2021-07-15Hej Stina! Tack för din kommentar och för att du uppmärksammade det för oss. Det stämmer inte att det ska vara 1 liter oliver, det ska vara 1 dl oliver och inget annat. Vi ber om ursäkt för att det hade blivit så fel. Receptet är nu korrigerat. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-16Underbart!
Filip
2015-06-08