Om du gillar nordafrikansk mat är denna marockanska rätt något för dig! Kikärter får koka ihop med lök, paprika, aubergine och zucchini till en läcker gryta med fruktig sötma från torkade aprikoser. Couscousen till piffas med russin, sötbrynt lök och mandlar.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2013
Gör glutenfri: Ersätt couscous med quinoa, bovete eller ris.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Yassin
2022-01-09I ingredienserna står det fortfarande "4 msk konc kycklingfond". Enligt redaktionen är det korrigerat (2012-07-30). Har jag missat nåt?
Redaktionen ICAse
2022-01-11Hej Yassin! Nja...årtalet blev lite galet, men 2014 så ändrade vi receptet till att inte vara vego. Så 4 msk är fortfarande korrekt. Hoppas det smakar. Hälsningar Michelle
Nadine
2018-03-15Väldigt gott, en matsked harissa blev för stark annars väldigt gott
Redaktionen
2014-07-30Hej Annika! Ber om ursäkt för det misstaget och har nu korrigerat detta.