Pappardelle med gräddig grönkål och linser
Här kommer en variant på grönkålspasta, gräddig och matig med gröna linser. Matlagningsvinet står för syrligheten och vitlök och timjan för ytterligare smaksättning. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
200 g hackad grönkål
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 dl riven ost (gärna Folke)
4 port pappardelle
300 g romanticatomater
1 förp basilika (à 20 g)
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2667 KJ / 637 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men behövde kryddas upp betydligt! Sambal och extra vitlök, salt o peppar. Ersatte gröna linser med kycklingrester istället. Blev jättegott!
Susanne
2023-12-19Vi tyckte inte en smakade så mycket. Krämigheten i såsen var dock fin.
Karin
2023-10-28Hade endast röda linser hemma och hade behövts saltas o peppras i slutet - men extremt gott ändå!!
Matilda
2023-10-20