Rostad grönkål med tahiniyoghurt och apelsin

Låt krämig yoghurt smaksatt med tahini ta plats på en tallrik tillsammans med rostad grönkål slungad i en söt och kryddig apelsindressing, filéer av apelsin och finhackad schalottenlök för en fräsch och krämig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
4-6 portioner
400 g grönkål
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
ca 2 apelsiner
Dressing
2 msk färskpressad apelsinjuice (från apelsiner ovan)
1 tsk honung
1 msk olivolja
2 krm cayennepeppar
svartpeppar
Tahiniyoghurt
1 1/2 msk färskpressad apelsinjuice (från apelsiner ovan)
1 schalottenlök
3 msk finskuren gräslök
1/2 citron (1 1/2 msk juice, för 4-6 port)
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
3 msk tahini
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så gott verkligen! Blir en klassiker på julbordet hos oss.
Sara
2024-12-25Väldigt gott! Kom ihåg att breda ut grönkålen ordentligt så den får färg. Kan tänka mig att det kan vara gott med hackade (val)nötter som topping också. Enda minus är att receptet är krångligt skrivet…
Marie
2024-12-24