Kronärtskockor i tomatsås och ruccola
Här är en pastarätt där kronärtskockor får stå i centrum! Den tomatbaserade såsen består av, utöver kronärtskockor, strimlad paprika och vita bönor. Rätten toppas med lite rucola för att addera lite grönt till rätten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 burk grillad strimlad paprika (à 200 g)
1 förp kronärtskocksbottnar (à 390 g)
1 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1/2 tsk timjan
1 tsk oregano
2 msk chilisås
4 port bönpasta (gärna fusilli)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1750 KJ / 420 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater67 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För syrligt och surt
Emma
2021-05-20Helt ok! Utan rucolan blir det lite väl mycket syra
Tina
2021-05-18Ingen höjdare.
Gunilla
2020-05-30