Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kronärtskocksmos

Servera fluffigt och fylligt kronärtskocksmos till en saftig köttbit. Moset får ljuvlig smak av potatis, kronärtskocka samt persilja och med hjälp av parmesanost blir moset krämigt och helt suveränt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Häll av och hacka kronärtskockorna grovt. Mixa kronärtskocka, persilja, parmesan och olja till ett mos med stavmixer eller i matberedare.
  3. Pressa potatisen genom en potatispress och rör ihop med kronärtskockspurén.
  4. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, eller svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 potatisar
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 100 g riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer