Antipasto Misto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Antipasto Misto

Ett fat med kallskuret ser generöst och inbjudande ut på festbuffén. Botanisera bland salami, chorizo, lufttorkad skinka och komplettera med goda oliver, marinerade grönsaker och olika slags delikatesser på burk.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Separera gärna skivorna och lägg upp dem snyggt och luftigt.
  2. Garnera med färska rosmarinkvistar och lime- eller citronklyftor.
  3. Komplettera med oliver, marinerade kronärtskockor och grillad paprika – eller andra delikatesser på burk.
  4. Sätt extra piff på oliverna med citron i bitar, pressad vitlök och torkade örter. Ringla god olivolja över paprikan. Strö över flingsalt och mal över peppar. Vill du komma billigare undan så marinera kronärtskockorna och rosta paprikorna själv enligt recepten Marinerade kronärtskockor och Grillad paprika.

Ingredienser

Portioner: 1
Kallskuret
  • 50 g salami, chorizo, lufttorkad skinka och lomo (lufttorkad fläskfilé) eller mortadella, pastrami, bresaola, kalkonbröst och rökt skinka
Tillbehör
  • oliver
  • marinerade kronärtskockor
  • grillad paprika
  • citron i bitar
  • pressad vitlök
  • torkade örter (t ex rosmarin, oregano och timjan)
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar
Garnering
  • färska rosmarinkvistar
  • lime- eller citronklyftor
Lägg till i inköpslistan