Risotto med kronärtskocka, hyvlad pecorino och valnötter
Denna klassiska italienska krämiga risotto ackompanjeras av en sallad på valnötter, hyvlad pecorino och krispiga haricot verts. Här balanseras olika texturer och smaker perfekt och skapar magi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
4 dl arborioris
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 tsk torkad oregano
100 g pecorinoost
1 msk smör
salt
svartpeppar
Tillbehör
150 g haricots verts (bönor)
390 g kronärtskocksbottnar
1 msk olivolja
100 g pecorinoost
1 dl valnötter
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3167 KJ / 758 kCal
Fett36 g
Salt4.86 g
Kolhydrater80 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer