Risotto med kronärtskocka, hyvlad pecorino och valnötter

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
0
Risotto med kronärtskocka, hyvlad pecorino och valnötter

Denna klassiska italienska krämiga risotto ackompanjeras av en sallad på valnötter, hyvlad pecorino och krispiga haricot verts. Här balanseras olika texturer och smaker perfekt och skapar magi.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Risotto med kronärtskocka, hyvlad pecorino och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
4 dl arborioris
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 tsk torkad oregano
100 g pecorinoost
1 msk smör
salt
svartpeppar

Tillbehör

150 g haricots verts (bönor)
390 g kronärtskocksbottnar
1 msk olivolja
100 g pecorinoost
1 dl valnötter
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3167 KJ / 758 kCal
Fett36 g
Salt4.86 g
Kolhydrater80 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklinglevermousse på kronärtskocksbottnar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kronärtskocksmos
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiligrillade kronärtskocksbottnar
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krabbsallad (Salada de Carangue)
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerade kronärtskockshjärtan med pastrami
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga