Risotto med kronärtskocka, hyvlad pecorino och valnötter
![Risotto med kronärtskocka, hyvlad pecorino och valnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170631/cf_259/risotto_med_kronartskocka__hyvlad_pecorino_och_valnotter.jpg)
Denna klassiska italienska krämiga risotto ackompanjeras av en sallad på valnötter, hyvlad pecorino och krispiga haricot verts. Här balanseras olika texturer och smaker perfekt och skapar magi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
![Risotto med kronärtskocka, hyvlad pecorino och valnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170631/cf_259/risotto_med_kronartskocka__hyvlad_pecorino_och_valnotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
4 dl arborioris
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 tsk torkad oregano
100 g pecorinoost
1 msk smör
salt
svartpeppar
Tillbehör
150 g haricots verts (bönor)
390 g kronärtskocksbottnar
1 msk olivolja
100 g pecorinoost
1 dl valnötter
65 g mâchesallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör så här
Tips
Tillaga tillbehören under tiden riset småkokar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3167 KJ / 758 kCal
Fett36 g
Salt4.86 g
Kolhydrater80 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer