Risotto med kronärtskocka, hyvlad pecorino och valnötter

6
0
Risotto med kronärtskocka, hyvlad pecorino och valnötter

Denna klassiska italienska krämiga risotto ackompanjeras av en sallad på valnötter, hyvlad pecorino och krispiga haricot verts. Här balanseras olika texturer och smaker perfekt och skapar magi.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Risotto med kronärtskocka, hyvlad pecorino och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
4 dl
arborioris
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
1 tsk
torkad oregano
100 g
pecorinoost
1 msk
smör
-
salt
-
svartpeppar

Tillbehör

150 g
haricots verts
390 g
kronärtskocksbottnar
1 msk
olivolja
100 g
pecorinoost
1 dl
valnötter
65 g
mâchesallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.

Gör så här

Tips

Tillaga tillbehören under tiden riset småkokar.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3167 KJ / 758 kCal
Fett 36 g
Salt 4.86 g
Kolhydrater 80 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept