Krabbsallad (Salada de Carangue)

Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
2
Krabbsallad (Salada de Carangue)

Salada de Carangue, eller krabbsallad som vi oftare kallar den, är en smakrik sallad av krabbkött, lime, tomater, het chilisås och kronärtskocksbottnar. Denna läckra krabbsallad garneras med kokos på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Krabbsallad (Salada de Carangue)

Ingredienser

6 portioner
1 dl  mild olivolja
2 - 2 1/2 msk  färskpressad limejuice
3 msk  het chilisås
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
2   burkar kronärtskocksbottnar (à 390 g)
2   tomater
2   burkar krabbkött (à 170 g)
1   salladshuvud
ca 1/2 dl  rostad riven kokos

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Förbered:
Krabbsalladen bör tilllagas 1-2 timmar innan den ska serveras.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Tomaterna som omnämns i "gör så här" finns med i ingredienslistan! Hur många blir lagom tro? 2-3 kanske?

Karin

2006-12-31

En självklar komponrnt i krabbsallad borde vara - just krabba. Saknas i ingredienslistan.

Eva

2006-07-04

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal

Testa liknande recept

Kronärtskocksmos
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Deviled crab cakes - heta krabbkakor
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crostini
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chiligrillade kronärtskocksbottnar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade kronärtskockor
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga