Krabbsallad (Salada de Carangue)
Salada de Carangue, eller krabbsallad som vi oftare kallar den, är en smakrik sallad av krabbkött, lime, tomater, het chilisås och kronärtskocksbottnar. Denna läckra krabbsallad garneras med kokos på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Ingredienser
6 portioner
1 dl mild olivolja
2 - 2 1/2 msk färskpressad limejuice
3 msk het chilisås
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 burkar kronärtskocksbottnar (à 390 g)
2 tomater
2 burkar krabbkött (à 170 g)
1 salladshuvud
ca 1/2 dl rostad riven kokos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1340 KJ / 320 kCal
Kommentarer
Tomaterna som omnämns i "gör så här" finns med i ingredienslistan! Hur många blir lagom tro? 2-3 kanske?
Karin
2006-12-31En självklar komponrnt i krabbsallad borde vara - just krabba. Saknas i ingredienslistan.
Eva
2006-07-04