Krabbsallad (Salada de Carangue)

3
2
Krabbsallad (Salada de Carangue)

Salada de Carangue, eller krabbsallad som vi oftare kallar den, är en smakrik sallad av krabbkött, lime, tomater, het chilisås och kronärtskocksbottnar. Denna läckra krabbsallad garneras med kokos på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Krabbsallad (Salada de Carangue)

Ingredienser

6 portioner
1 dl mild olivolja
2 - 2 1/2 msk färskpressad limejuice
3 msk het chilisås
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 burkar kronärtskocksbottnar (à 390 g)
2 tomater
2 burkar krabbkött (à 170 g)
1 salladshuvud
ca 1/2 dl rostad riven kokos

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Förbered:
Krabbsalladen bör tilllagas 1-2 timmar innan den ska serveras.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Karin

2006-12-31

Tomaterna som omnämns i "gör så här" finns med i ingredienslistan! Hur många blir lagom tro? 2-3 kanske?

Eva

2006-07-04

En självklar komponrnt i krabbsallad borde vara - just krabba. Saknas i ingredienslistan.

Näringsvärde per portion

Energi 1340 KJ / 320 kCal
Läs mer om näringsvärden