Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krabbsallad (Salada de Carangue)

Salada de Carangue, eller krabbsallad som vi oftare kallar den, är en smakrik sallad av krabbkött, lime, tomater, het chilisås och kronärtskocksbottnar. Denna läckra krabbsallad garneras med kokos på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop olivolja, limejuice, chilisås, salt och peppar till en marinad.
  2. Häll av bottnarna, skär dem i mindre bitar och låt dem ligga i marinaden i minst 1 timme.
  3. Skölj tomaterna och dela dem i fjärdedelar. Skär bort innanmätet och strimla tomatköttet.
  4. Häll av och blanda krabbkött och tomatstrimlor med de marinerade kronärtskocksbottnarna.
  5. Skölj salladen, riv den grovt och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda över kronärtskockssalladen. Strö över rostad kokos.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Förbered:
Krabbsalladen bör tilllagas 1-2 timmar innan den ska serveras.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl mild olivolja
  • 2 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 3 msk het chilisås
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 burkar kronärtskocksbottnar (à 390 g)
  • 2 tomater
  • 2 burkar krabbkött (à 170 g)
  • 1 salladshuvud
  • ca 1/2 dl rostad riven kokos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Läs mer om näringsvärden