Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kronärtskockstortilla

En spansk omelett med kronärtskocka är en tapasfavorit. Den krämiga tortillan gör du enkelt med färdiga kronärtskocksbottnar och gräddas smidigt klart i ugnen. Omeletten blir ett läcker tillskott på buffén tillsammans med andra tapas som serrano, oliver och manchegoost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala lök och vitlök, skiva löken och riv vitlöken. Häll av och skiva kronärtskocksbottnarna. Grovhacka persiljan. Knäck äggen i en bunke och blanda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar (för 4 port).
  3. Stek lök, vitlök och kronärtskockorna sakta i olivoljan 6-7 minuter (använd en stekpanna som går att sätta in i ugnen). Smaksätt med salt och peppar. Rör ner persiljan och äggen i pannan med en gaffel. Sätt in pannan mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Stjälp upp tortillan på ett fat, skär i tårtbitar.
  5. Serveras gärna med fler tapasrätter.

För alla

Innehåller ägg.
Rätten är fri från gluten, laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förp kronärtskocksbottnar (à ca 400 g)
  • 1 kruka persilja
  • 6 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk olivolja
Till servering
  • fler tapasrätter t.ex. serranoskinka, oliver och manchegoost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1013 kJ / 242 kCal