Kikärtscurry med aprikoser | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kikärtscurry med aprikoser

Kikärtscurry med aprikoser är en spännande rätt med både heta och söta toner. Kokosmjölk och aprikoser ger en mjuk och len smak åt den smakstarka curryn. Servera med vildris och cashewnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm grytbas massaman curry. Blanda i avrunna, sköljda kikärter och kokosmjölk. Klipp ner torkade aprikoser.
  2. Servera grytan med boil-in-bag-ris. Toppa gärna med rostade salta mandlar eller cashewnötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar grytbas massaman curry (à 400 g)
  • 1 förpackning avrunna, sköljda kikärter (à 380 g)
  • 1 liten burk kokosmjölk (à 165 g)
  • 6 torkade aprikoser
  • 2 påsar boil-in-bag ris (à 125 g) t ex vildrismix
  • rostade salta mandlar eller cashewnötter
Lägg till i inköpslistan