En otroligt mumsig kikärtscurry fylld av komplexa smaker. Chili, spiskummin och curry fräses med lök tills smakerna intensifieras och får sedan puttra med krämig kokosmjölk, matiga kikärtor och gröna sojabönor till smakerna gift sig. Avsluta med att vända ner tofun och garnera med mynta. Avnjut med nykokt ris och lime.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
20 2017
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sanna
2019-01-09Mycket god! Skippade sojabönorna då jag tyckte det blev mycket mat ändå. Såsen blev väldigt tunn så jag rekomenderar att man använder möjligvis lite majzena eller liknande om man vill få den tjockare!
Siri
2018-02-07God vardagsmat, enkel och snabb att göra. Jag skippade lime och mynta och det blev gott ändå. Tofun kan man också skippa om man vill, den tillför inte så mycket mer än smaken av tofu och att det ger rätten mer mat.
Emelie
2017-09-10God! Indisk touch! Var försiktig med chilin då jag ville att barnen skulle kunna smaka också. Nästa gång gör jag med lite mindre tofu och fyller på med mer grönsaker. Det blev lite mycket tofu för min smak denna gång. Blandar nog ut med tex morötter!