Kikärtscurry med tofu och mynta

24
5 Klimatsmart
Kikärtscurry med tofu och mynta

En otroligt mumsig kikärtscurry fylld av komplexa smaker. Chili, spiskummin och curry fräses med lök tills smakerna intensifieras och får sedan puttra med krämig kokosmjölk, matiga kikärtor och gröna sojabönor till smakerna gift sig. Avsluta med att vända ner tofun och garnera med mynta. Avnjut med nykokt ris och lime.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Kikärtscurry med tofu och mynta

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1
röd paprika
1
röd chilipeppar
125 g
salladslök
1 tsk
spiskummin
2 tsk
curry
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
250 g
frysta sojabönor
400 ml
kokosmjölk
-
salt
400 g
tofu
1
lime
1
kruka mynta

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Cecilia

2021-09-25

Så gott, la lite cashewnötter och näringsjäst på toppen !

Sanna

2019-01-09

Mycket god! Skippade sojabönorna då jag tyckte det blev mycket mat ändå. Såsen blev väldigt tunn så jag rekomenderar att man använder möjligvis lite majzena eller liknande om man vill få den tjockare!

Siri

2018-02-07

God vardagsmat, enkel och snabb att göra. Jag skippade lime och mynta och det blev gott ändå. Tofun kan man också skippa om man vill, den tillför inte så mycket mer än smaken av tofu och att det ger rätten mer mat.

Näringsvärde per portion

Energi 3024 KJ / 724 kCal
Fett 35.4 g
Salt 2.52 g
Kolhydrater 70.3 g
Protein 25.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept