Kikärtscurry med tofu och mynta
En otroligt mumsig kikärtscurry fylld av komplexa smaker. Chili, spiskummin och curry fräses med lök tills smakerna intensifieras och får sedan puttra med krämig kokosmjölk, matiga kikärtor och gröna sojabönor till smakerna gift sig. Avsluta med att vända ner tofun och garnera med mynta. Avnjut med nykokt ris och lime.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 röd paprika
1 röd chilipeppar
125 g salladslök
1 tsk spiskummin
2 tsk curry
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
250 g frysta sojabönor
400 ml kokosmjölk
salt
400 g tofu
1 lime
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3024 KJ / 724 kCal
Fett35.4 g
Salt2.52 g
Kolhydrater70.3 g
Protein25.2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har lagat den här grytan i flera år. En av mina favoriter att ha som matlåda.
Mildred
2024-12-07Så gott, la lite cashewnötter och näringsjäst på toppen !
Cecilia
2021-09-25Mycket god! Skippade sojabönorna då jag tyckte det blev mycket mat ändå. Såsen blev väldigt tunn så jag rekomenderar att man använder möjligvis lite majzena eller liknande om man vill få den tjockare!
Sanna
2019-01-09