Falafel med ärtdipp

353
2 Klimatsmart
Falafel med ärtdipp

Grönt, färgrikt och gott med gröna godsaker! Gyllene falafel och härligt grön ärtdipp gör rätten inte bara god - utan också vacker att titta på! Har du tidsbrist köp färdiga falafel finns i frysdisken, är lättlagade och passar utmärkt till den gröna ärt-dippen.

Skriv ut
Falafel med ärtdipp

Ingredienser

4 portioner

Falafel

3 dl
torkade kikärtor
2
vitlöksklyftor
2 dl
gröna sojabönor
1
liten gul lök
1
ask hackad koriander (à 40 g)
4 msk
vetemjöl
1 tsk
salt
1 tsk
bakpulver
2 msk
vatten
2 krm
kajennpeppar
1 tsk
spiskummin
1 tsk
kardemumma
1/2 - 1 l
rapsolja (till fritering)

Ärtdipp

3 dl
ärtor (gärna Ebba ärter)
1
påse färsk spenat (à 65 g)
2 msk
majonnäs
1
ask dill (à 35 g)
-
salt
1/2 krm
cayennepeppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs eller byt ut till crème fraiche.

Gör så här

Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

353

Kommentarer

Redaktionen

2016-03-16

Hej Annika! Det är 3 dl vi menar och ber om ursäkt om det var otydligt. Hälsningar Michelle

Annika

2016-03-10

Låter gott men en ärtdipp med 3 (tre) ärtor låter lite torftigt.

Näringsvärde per portion

Energi 1996 KJ / 477 kCal
Fett 19 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 48 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept