Falafel med ärtdipp
Grönt, färgrikt och gott med gröna godsaker! Gyllene falafel och härligt grön ärtdipp gör rätten inte bara god - utan också vacker att titta på! Har du tidsbrist köp färdiga falafel finns i frysdisken, är lättlagade och passar utmärkt till den gröna ärt-dippen.
Ingredienser
4 portioner
Falafel
3 dl torkade kikärtor
2 vitlöksklyftor
2 dl gröna sojabönor
1 liten gul lök
1 ask hackad koriander (à 40 g)
4 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
2 krm kajennpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk kardemumma
1/2 - 1 l rapsolja (till fritering)
Ärtdipp
3 dl ärtor (gärna Ebba ärter)
1 påse färsk spenat (à 65 g)
2 msk majonnäs
1 ask dill (à 35 g)
salt
1/2 krm cayennepeppar
Gör så här
Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1996 KJ / 477 kCal
Fett19 g
Salt2.7 g
Kolhydrater48 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Annika! Det är 3 dl vi menar och ber om ursäkt om det var otydligt. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-03-16Låter gott men en ärtdipp med 3 (tre) ärtor låter lite torftigt.
Annika
2016-03-10