Majs- och bönbiffar med matvete, bakade tomater och pesto
Letar du efter en vego-vardagsrätt som går hem hos hela familjen? Laga supergoda majs-och bönbiffar och servera med matvete, bakade tomater och hemgjord pesto! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
4 portioner
Bakade tomater
1 vitlöksklyfta
400 g små tomater (gärna på kvist)
1 msk hackad färsk timjan
1 msk olivolja
1 krm flingsalt
1/2 krm peppar
Majs- och bönbiffar
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 1/2 burk majs (à 150 g)
2 finskurna salladslökar
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
50 g riven lagrad ost
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Pesto
1 dl finriven parmesan
1 riven vitlöksklyfta
2 krukor basilika
1/2 dl pinjenötter
1 1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
4 dl matvete
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3507 KJ / 837 kCal
Fett55 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nej, det här blev inte alls bra.
Daniel
2020-10-28Hej Daniel! Tråkigt att du inte blev nöjd. Vad var det som inte blev bra? Var det biffarna, peston eller något annat? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-30Supergott! Funkar bra med köpt pesto också!
Tone
2020-07-10Jättegott! Rekommenderas om man har gott om tid. Jag skulle ha väntat med att göra tomaterna och först använda ugnen till bullarna. Då de tar mindre tid i ugnen.
Magdalena
2020-07-07