Kidneybönbiffar med jalapeño och majsyoghurt

26
1 Klimatsmart
Kidneybönbiffar med jalapeño och majsyoghurt

Dessa kidneybönbiffar med jalapeño är en vegetarisk rätt som serveras med en svalkande majsyoghurt. Biffarnas matighet får du från kidneybönor och potatis medan det härliga stinget kommer från jalapeñon. Majsyoghurten kompletterar väl.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Kidneybönbiffar med jalapeño och majsyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Kidneybönbiffar

1
burk kidneybönor (à 400 g)
400 g
kokt, kall potatis
1/2 dl
inlagd, skivad jalapeño
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 tsk
timjan
2 tsk
spiskummin
2 1/2 msk
potatismjöl
-
olja till stekning

Majsyoghurt

1
burk majs (à 350 g)
2 dl
matyoghurt (10 %)
1 krm
salt
1 krm
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt  alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Tomatkokt matvete: Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och chilisåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentar

Cecilia

9/15/2010

Min dotter som äter vegetariskt gillade dessa biffar skarpt, och även jag. Jag kryddade lite mer. Gott med jalapeno och att biffarna inte var helt släta i konsistensen. Enkelt att laga när potatisen redan fanns kokt i kylen och bönorna fanns konserverade.

Näringsvärde per portion

Energi 1260 KJ / 301 kCal
Fett 9 g
Salt 2 g
Kolhydrater 41 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept