Kidneybönbiffar med jalapeño och majsyoghurt

30
2
Kidneybönbiffar med jalapeño och majsyoghurt

Dessa kidneybönbiffar med jalapeño är en vegetarisk rätt som serveras med en svalkande majsyoghurt. Biffarnas matighet får du från kidneybönor och potatis medan det härliga stinget kommer från jalapeñon. Majsyoghurten kompletterar väl.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Kidneybönbiffar med jalapeño och majsyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Kidneybönbiffar

1 burk kidneybönor (à 400 g)
400 g kokt, kall potatis
1/2 dl inlagd, skivad jalapeño
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk timjan
2 tsk spiskummin
2 1/2 msk potatismjöl
olja till stekning

Majsyoghurt

1 burk majs (à 350 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt  alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Tomatkokt matvete: Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och chilisåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Amanda

2022-10-07

God nyttig vardagsmat! Det gick utmärkt att byta ut jalapeños mot 1 tsk chilipulver och 0,5 tsk salt utövar det som var i receptet.

Cecilia

2010-09-15

Min dotter som äter vegetariskt gillade dessa biffar skarpt, och även jag. Jag kryddade lite mer. Gott med jalapeno och att biffarna inte var helt släta i konsistensen. Enkelt att laga när potatisen redan fanns kokt i kylen och bönorna fanns konserverade.

Näringsvärde per portion

Energi 1260 KJ / 301 kCal
Fett 9 g
Salt 2 g
Kolhydrater 41 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden