Kidneybönbiffar med jalapeño och majsyoghurt
Dessa kidneybönbiffar med jalapeño är en vegetarisk rätt som serveras med en svalkande majsyoghurt. Biffarnas matighet får du från kidneybönor och potatis medan det härliga stinget kommer från jalapeñon. Majsyoghurten kompletterar väl.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
4 portioner
Kidneybönbiffar
1 burk kidneybönor (à 400 g)
400 g kokt, kall potatis
1/2 dl inlagd, skivad jalapeño
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk timjan
2 tsk spiskummin
2 1/2 msk potatismjöl
olja till stekning
Majsyoghurt
1 burk majs (à 350 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1260 KJ / 301 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God nyttig vardagsmat! Det gick utmärkt att byta ut jalapeños mot 1 tsk chilipulver och 0,5 tsk salt utövar det som var i receptet.
Amanda
2022-10-07Min dotter som äter vegetariskt gillade dessa biffar skarpt, och även jag. Jag kryddade lite mer. Gott med jalapeno och att biffarna inte var helt släta i konsistensen. Enkelt att laga när potatisen redan fanns kokt i kylen och bönorna fanns konserverade.
Cecilia
2010-09-15