UNDER 45 MIN | Medel

Getost- och mandelbiffar med ajvaryoghurt

Mer getost åt folket! I dessa biffar så blandas getosten med vita bönor, ägg och sötmandel, vilket faktiskt är ett vinnande koncept. Detta serveras ihop med en yoghurt du blandar ut med lite stark ajvar, och självklart lite gryn och härlig sallad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Biffar: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Mixa bönor, mandel, vatten, ägg och ströbröd i en matberedare till en grov smet. Krydda med salt och peppar. Låt svälla några minuter. Smula sönder och vänd ner osten. 
  3. Ajvaryoghurt: Blanda yoghurten med ajvar och smaka av med salt.
  4. Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen. 
  5. Biffar: Forma smeten till 12 små biffar och stek dem ca 6 minuter i oljan i en stekpanna, vänd då och då.
  6. Skär tomaterna i halvor och salladen i bitar. 
  7. Servera biffarna med gryn, ajvaryoghurt, tomater och sallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och ost.

Tips

Krydda gärna den färdigkokta bulgurn med lite fryst eller färsk hackad persilja och servera salladen med en vinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
Biffar
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 200 g sötmandel
  • 1/2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 förp getost (à 150 g)
  • 1/2 msk olja
Aivaryoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl ajvar relish (gärna stark)
  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 350 g tomater (gärna vildmix)
  • 1 förp röd & grön sallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3348 kJ / 799 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept