Getost- och mandelbiffar med ajvaryoghurt
Mer getost åt folket! I dessa biffar så blandas getosten med vita bönor, ägg och sötmandel, vilket faktiskt är ett vinnande koncept. Detta serveras ihop med en yoghurt du blandar ut med lite stark ajvar, och självklart lite gryn och härlig sallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021
Ingredienser
4 portioner
Biffar
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
200 g sötmandel
1/2 dl vatten
2 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp getost (à 150 g)
1/2 msk olja
Aivaryoghurt
2 dl matyoghurt
1 dl ajvar relish (gärna stark)
4 port bulgur eller annat gryn
350 g tomater (gärna vildmix)
1 förp röd & grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3348 KJ / 799 kCal
Fett48 g
Salt3.2 g
Kolhydrater49 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med tidigare kommentarer, utan ajvardressingen hade det inte smakat någonting. Getosten försvann helt. Det kanske skulle funka bättre med fetaost? Mer salt.
Linda
2021-02-01Hej Linda! Det låter ju gott med fetaost, om du testa göra biffarna med fetaost så kommentera gärna igen och berätta hur biffarna blev. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-02-02Gott och annorlunda!
Britt-marie
2021-01-29Tycker sammansättningen på rätten är toppen. Goda smaker ihop!
Helena
2021-01-29