Majs- och bönbiffar

5
3
Majs- och bönbiffar

Detta recept på smakrika majs- och bönbiffar är både enkelt och ruskigt gott! Servera som lakto-ovo-vegetarisk vardagsmåltid tillsammans med valfria tillbehör, som potatis, pasta eller gryn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Majs- och bönbiffar

Ingredienser

8 portioner
2
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
3
burkar majs (à 150 g)
4
finskurna salladslökar
2
ägg
1 dl
vetemjöl
100 g
riven lagrad ost
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Daniel

10/28/2020

Jag provade att inte steka. Det ser ut som ett gäng döda kolakakor.

Redaktionen ICAse

10/30/2020

Oj! Hoppas de åtminstone smakade gott. Hälsningar Ulrika

Thina

7/31/2020

Kan man ersätta salladslöken med gul lök?

Redaktionen ICAse

8/6/2020

Hej Thina! Ursäkta sent svar. Ja, det går bra att ersätta salladslöken med gul lök. Hoppas att du gillar biffarna! Hälsningar Elina

Elin

7/13/2020

Jättegoda och enkelt att göra! Provade att steka också men det blev faktiskt inte lika bra

Redaktionen ICAse

7/14/2020

Hej Elin! Vad kul att höra att du gillade biffarna. Och tack för att du delar med dig av tipset att det inte blir lika bra om man steker biffarna. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 844 KJ / 202 kCal
Fett 6 g
Salt 1 g
Kolhydrater 23 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept