Majs- och bönbiffar
Detta recept på smakrika majs- och bönbiffar är både enkelt och ruskigt gott! Servera som lakto-ovo-vegetarisk vardagsmåltid tillsammans med valfria tillbehör, som potatis, pasta eller gryn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
8 portioner
2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
3 burkar majs (à 150 g)
4 finskurna salladslökar
2 ägg
1 dl vetemjöl
100 g riven lagrad ost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi844 KJ / 202 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater23 g
Protein12 g
Kommentarer
Inte så toppen, tyvärr
Kristin
2022-07-16Mycket bra! Gott med salladslöken och den sparade halvan av majs som bitar.
Kristin
2021-02-21Jag provade att inte steka. Det ser ut som ett gäng döda kolakakor.
Daniel
2020-10-28Oj! Hoppas de åtminstone smakade gott. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-30