UNDER 45 MIN | Medel

Majs- och bönbiffar

Detta recept på smakrika majs- och bönbiffar är både enkelt och ruskigt gott! Servera som lakto-ovo-vegetarisk vardagsmåltid tillsammans med valfria tillbehör, som potatis, pasta eller gryn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Häll av majsen. Skär salladslöken.
  3. Mixa bönorna och hälften av majsen till en slät smet. Tillsätt salladslök, ägg, mjöl, ost, salt och peppar och resten av majsen. Mixa snabbt ihop till en smet. Låt stå i kylen minst 15 minuter.
  4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, ungefär 2 msk per biff. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter tills biffarna fått fin färg.

För alla

Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 3 burkar majs (à 150 g)
  • 4 finskurna salladslökar
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g riven lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 844 kJ / 202 kCal