Majs- och bönbiffar
Detta recept på smakrika majs- och bönbiffar är både enkelt och ruskigt gott! Servera som lakto-ovo-vegetarisk vardagsmåltid tillsammans med valfria tillbehör, som potatis, pasta eller gryn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
8 portioner
2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
3 burkar majs (à 150 g)
4 finskurna salladslökar
2 ägg
1 dl vetemjöl
100 g riven lagrad ost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi844 KJ / 202 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater23 g
Protein12 g
Kommentarer
Goda, billiga och enkla biffar. Rekommenderar dock att dra på med kryddor. Själv hade jag spiskummin och chipotle men jag tror även chili hade fungerat bra till!
Johanna
2024-10-27Vi kryddade med vitlök, spiskummin och koriander och åt biffarna som falafel . De blev jättegoda och var lätta att göra. Vi hade ingen salladslök så vi tog piplök istället.
Mathilda
2024-08-25Hej, ska testa å göra dessa, men jag tror att de kan bli färggladare med lite rivna morötter i.
Madlén
2024-08-24