Majs- och bönbiffar

7
4
Majs- och bönbiffar

Detta recept på smakrika majs- och bönbiffar är både enkelt och ruskigt gott! Servera som lakto-ovo-vegetarisk vardagsmåltid tillsammans med valfria tillbehör, som potatis, pasta eller gryn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Majs- och bönbiffar

Ingredienser

8 portioner
2
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
3
burkar majs (à 150 g)
4
finskurna salladslökar
2
ägg
1 dl
vetemjöl
100 g
riven lagrad ost
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Kristin

2021-02-21

Mycket bra! Gott med salladslöken och den sparade halvan av majs som bitar.

Daniel

2020-10-28

Jag provade att inte steka. Det ser ut som ett gäng döda kolakakor.

Redaktionen ICAse

2020-10-30

Oj! Hoppas de åtminstone smakade gott. Hälsningar Ulrika

Thina

2020-07-31

Kan man ersätta salladslöken med gul lök?

Redaktionen ICAse

2020-08-06

Hej Thina! Ursäkta sent svar. Ja, det går bra att ersätta salladslöken med gul lök. Hoppas att du gillar biffarna! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 844 KJ / 202 kCal
Fett 6 g
Salt 1 g
Kolhydrater 23 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept