ÖVER 60 MIN | Medel

Pasta med majs- och bönbiffar och tomatsås

Pasta är den bästa vardagsmaten! Här serverar vi pasta med tomatsås och hemgjorda bönbiffar med majs. Parmesan och oregano som topping blir pricken över i:et. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Tomatsås: Skala och skiva vitlöken och plocka bladen från timjankvistarna. Lägg tomaterna på en bakpappersklädd plåt och strö över vitlök och timjan. Ringla över olja, salt och peppar och blanda runt. Baka i mitten av ugnen 2 ½–3 timmar tills tomaterna krympt ihop en del men fortfarande är saftiga.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Majs- och bönbiffar: Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Häll av majsen. Skär salladslöken.
  5. Mixa bönorna och hälften av majsen till en slät smet. Tillsätt salladslök, ägg, mjöl, ost, salt och peppar och resten av majsen. Mixa snabbt ihop till en smet. Låt stå i kylen i minst 15 minuter.
  6. Klicka ut smet på bakplåtspapper, ungefär 2 msk per biff. Ställ in i mitten av ugnen på ca 20 minuter tills biffarna fått fin färg.
  7. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl pastavatten (för 4 port).
  8. Tomatsås: Lägg tomaterna i en kastrull. Mixa slätt med stavmixer och låt koka ihop en stund. Blanda med den nykokta pastan och späd med pastavatten om det behövs.
  9. Till servering: Servera tomatpastan med biffarna och toppa med parmesan och oregano.

För alla

Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ostarna mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • 750 g små tomater (gärna på kvist)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/2 krm peppar
Majs- och bönbiffar
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 1/2 burk majs (à 150 g)
  • 2 finskurna salladslökar
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g riven lagrad ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 300 g pasta
Till servering
  • 1 dl parmesanflarn
  • 2 msk hackad oregano

Näringsvärde
Per portion

Energi 2641 kJ / 631 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept