Pasta med majs- och bönbiffar och tomatsås

4
1
Pasta med majs- och bönbiffar och tomatsås

Pasta är den bästa vardagsmaten! Här serverar vi pasta med tomatsås och hemgjorda bönbiffar med majs. Parmesan och oregano som topping blir pricken över i:et. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Pasta med majs- och bönbiffar och tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

2 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk timjan
750 g små tomater (gärna på kvist)
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1/2 krm peppar

Majs- och bönbiffar

1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 1/2 burk majs (à 150 g)
2 finskurna salladslökar
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
50 g riven lagrad ost
1/2 tsk salt
1 krm peppar
300 g pasta

Till servering

1 dl parmesanflarn
2 msk hackad oregano

För alla

Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ostarna mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Anette

2020-11-02

3 för biffarna, 4 för tomatsåsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2641 KJ / 631 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 87 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden