Pasta med majs- och bönbiffar och tomatsås
Pasta är den bästa vardagsmaten! Här serverar vi pasta med tomatsås och hemgjorda bönbiffar med majs. Parmesan och oregano som topping blir pricken över i:et. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk timjan
750 g små tomater (gärna på kvist)
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1/2 krm peppar
Majs- och bönbiffar
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 1/2 burk majs (à 150 g)
2 finskurna salladslökar
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
50 g riven lagrad ost
1/2 tsk salt
1 krm peppar
300 g pasta
Till servering
1 dl parmesanflarn
2 msk hackad oregano
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2641 KJ / 631 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater87 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
3 för biffarna, 4 för tomatsåsen.
Anette
2020-11-02