Mac'n'grevé
Ge din mac’n’cheese lite grön touch med broccoli. Och sätt gärna smak med grevé, gärna lagrad med lite extra smak. Genom att använda citronsyra och bikarbonat får du en ostsås som inte spricker. Det här är comfort food när den är som bäst!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
4 portioner
8 dl makaroner
2 1/2 tsk citronsyra
2 1/2 tsk bikarbonat
6 dl mjölk (3%)
2 vitlöksklyftor
250 g broccoli
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 msk dijonsenap
250 g riven grevéost
100 g riven mozzarella
1 msk rapsolja
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3844 KJ / 920 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater96 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2,5 tsk citronsyra, menas då den vanliga citronsyran (pulver) som man hittar i kryddhyllan? Eller ska det vara citronkoncentrat på flaska/pressad citron eller dylikt? Såg kommentaren nedan av någon som fick den alldeles för syrlig så jag vill bara undvika att få samma problem! Hälsningar Boel
Boel
2017-03-02Hej Li! Vad tråkigt att höra! Vi har testat om receptet och hittar inget fel på det. Man behöver blanda mjölken med citronsyra och bikarbonat ordentligt, eller har du använt någon annan ost? Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-12-01På tok för syrligt, ingen ostsmak kommer fram. Knappt ätbart.
Li
2016-11-20