Ge din mac’n’cheese lite grön touch med broccoli. Och sätt gärna smak med grevé, gärna lagrad med lite extra smak. Genom att använda citronsyra och bikarbonat får du en ostsås som inte spricker. Det här är comfort food när den är som bäst!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2016
Fri från ägg, men kontrollera innehållet i makaronerna.
Gör glutenfri: välj glutenfria makaroner. Använd glutenfri mix eller majsstärkelse, i stället för vetemjöl, till en toppredning av såsen.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, matfett och mozzarella.
Innehåller mjölkprotein.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Boel
2017-03-022,5 tsk citronsyra, menas då den vanliga citronsyran (pulver) som man hittar i kryddhyllan? Eller ska det vara citronkoncentrat på flaska/pressad citron eller dylikt? Såg kommentaren nedan av någon som fick den alldeles för syrlig så jag vill bara undvika att få samma problem! Hälsningar Boel
Redaktionen
2016-12-01Hej Li! Vad tråkigt att höra! Vi har testat om receptet och hittar inget fel på det. Man behöver blanda mjölken med citronsyra och bikarbonat ordentligt, eller har du använt någon annan ost? Hälsningar Michelle
Li
2016-11-20På tok för syrligt, ingen ostsmak kommer fram. Knappt ätbart.