Macaroni and cheese

Macaroni and cheese är en krämig pastarätt med sälta. Du kokar makaroner och smälter ost och blandar allt i en härlig gräddsås. Du fyller muffinsformar med makaroniblandningen och tillagar dem i ugn. Smidigt och läckert.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Ingredienser
10 portioner
500 g makaroner
250 g cheddarost
250 g prästost
2 dl mjölk
5 dl grädde
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 tsk worcestersås
1 tsk kajennpeppar
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesan
1 dl ströbröd
salt och peppar
20 små muffinsformar av aluminium
För alla
Innehåller mjölk, gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd specialpasta utan gluten och glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd äggfritt ströbröd.
Gör så här
Tips
Förbered: Går utmärkt att förbereda dagen före. Fyll blandningen i formarna men vänta med toppingen och gräddningen till festdagen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer