Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Macaroni and cheese

(11)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Macaroni and cheese är en krämig pastarätt med sälta. Du kokar makaroner och smälter ost och blandar allt i en härlig gräddsås. Du fyller muffinsformar med makaroniblandningen och tillagar dem i ugn. Smidigt och läckert.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g makaroner
  • 250 g cheddarostar
  • 250 g prästost
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl grädde
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • 20 små muffinsformar av aluminium
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet, men koka bara halva tiden. Riv ostarna.
  3. Värm mjölken och grädden och smula ner buljongtärningen. Sänk värmen och tillsätt worcestersåsen och kajennpepparn.
  4. Tillsätt de rivna ostarna och rör tills osten smält. Låt det inte koka för då kan det skära sig.
  5. Blanda makaronerna och såsen i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fyll muffinsformar med makaroniblandningen. Rör ihop persilja, parmesan och ströbröd och toppa med det. Tillaga i ugnen 15-20 minuter.

För alla

Innehåller mjölk, gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd specialpasta utan gluten och glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd äggfritt ströbröd.

Tips

Förbered: Går utmärkt att förbereda dagen före. Fyll blandningen i formarna men vänta med toppingen och gräddningen till festdagen.