Macaroni and cheese

3
0
Macaroni and cheese

Macaroni and cheese är en krämig pastarätt med sälta. Du kokar makaroner och smälter ost och blandar allt i en härlig gräddsås. Du fyller muffinsformar med makaroniblandningen och tillagar dem i ugn. Smidigt och läckert.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Macaroni and cheese

Ingredienser

10 portioner
500 g makaroner
250 g cheddarost
250 g prästost
2 dl mjölk
5 dl grädde
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 tsk worcestersås
1 tsk kajennpeppar
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesan
1 dl ströbröd
salt och peppar
20 små muffinsformar av aluminium

För alla

Innehåller mjölk, gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd specialpasta utan gluten och glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd äggfritt ströbröd.

Gör så här

Tips

Förbered: Går utmärkt att förbereda dagen före. Fyll blandningen i formarna men vänta med toppingen och gräddningen till festdagen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer