Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Charkuteriplatta med ostsallad

Gott och lite festligare tilltugg är denna charkuteriplatta med ostsallad. Salladen tillagas av salladsblad, rädisor, ostkuber och saltgurka. Servera ostsalladen med mumsig dressing, kallrökt skinka och smakrik korv.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sallad och rädisor väl. Dela rädisorna och vänd dem i salt, peppar och olja. Låt ligga och dra i 5 minuter. Skär saltgurkan i stavar.
  2. Finhacka schalottenlöken.
  3. Blanda ihop salladen med hälften av schalottenlöken. Rör samman olja och vinäger med resterande schalottenlök och smaksätt med salt och peppar. Skär osten i kuber.
  4. Lägg upp salladen med dressingen på tallrik med rädisor, ost och charkuterierna. Servera med ett gott grovt lantbröd och ett glas rött vin, gärna av typen cabernet sauvignon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g smakrika salladsblad (gärna salladsblandning)
  • 1 knippa rädisor
  • 2 msk olivolja
  • 2 saltgurkor eller cornichons (2 saltgurkor motsvarar 8 cornichons)
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 100 g skivad kallrökt skinka
  • 100 g smakrik korv (t ex salami)
  • 100 g grevéost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?