Ostgratinerad pasta med oliver | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ostgratinerad pasta med oliver

Pasta är alltid gott! Vill du göra pastan ännu godare kan du gratinera den med ost och oliver. Servera den ostgratinerade pastan tillsammans med fisk eller kyckling - eller som den är! Supergott, enkelt och fullt av smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  3. Blanda den varma pastan med äggulor, parmesan, oliver, persilja och purjolök.
  4. Krydda med salt och svartpeppar. 
  5. Lägg över i en ugnssäker form. Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 minuter. Trevligt tillbehör till kokt fisk eller kyckling, med en blandad sallad.

I näringsberäkningen ingår kokt torsk och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl makaroner (ej snabbmakaroner)
  • 10 cm purjolök (den vita delen)
  • 3 äggulor
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • 1 dl skivade gröna oliver med pimientofyllning
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2385 kJ / 571 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden