Macaroni and cheese med salsiccia
En amerikansk klassiker med lyxig twist! Genom att lägga till salsiccia- eller chorizofärs får du lite extra sting och smak till denna krämiga rätt. Tillsammans med sallad blir det snabbt en vardagsfavorit för hela familjen!
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
1 zucchini
300 g salsicciafärs (eller chorizofärs)
1 msk olivolja
6 dl makaroner (OBS inte snabbmakaroner)
salt
9 dl mjölk
2 msk smör
2 msk vetemjöl
svartpeppar
3 dl riven ost
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3654 KJ / 873 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater88 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tror jag kokade såsen för kort tid, gratängen blev rinnig. Och trots att jag kokade makaronerna flera minuter kortare så blev de överkokta. Inte min bästa prestation i köket men vi blev mätta. Kommer ge den ett försök till men reducera koktiden för makaroner ytterligare samt koka såsen längre.
Martina
2020-05-21