Macarons

Betyg 3.5 av 5.90 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Macarons

Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig glutenfri småkaka gjord av mandelmjöl som är frasig utanpå och seg inuti. Fyll dina macarons med allt från valfri curd eller hasselnötskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Macarons

Ingredienser

ca 35-40 st
4 äggvitor
1/2 dl strösocker
3 dl mandelmjöl (3 dl motsvarar ca 150 g)
4 dl florsocker (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 - 2 krm gul eller röd hushållsfärg (karamellfärg)

Fyllning

2 dl lemon curd eller rabarbercurd

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Mina macarons blev ihåliga och spruckna vad ska jag göra åt det ?

    Michaela

  • Kan man byta sockret mot kokossocker eller annat sötningsmedel? Mvh Eva

    Eva

    Hej Eva! Det tror jag blir svårt. Det ska ju bli en maräng så det vågar vi inte rekommendera. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Ett tips då jag ser att man har haft svårt att få bort dom från bakplåtspappret. Har inte testat detta recept men en regel är att INTE låta dom svalna på plåten. Direkt du tar ut dom från ugnen så tar du bort dom från plåten och låter dom svalna på endast bakplåtspappret. Jag låter dom svalna ca 5 min sen tar jag bort dom från pappret. Tips som funkar för mig 🙏🏻

    Kristine

  • Tyckte det var svårt att få bort dem från plåten för att de fastnade i bakplåtspappret. Kanske någon har tips på hur man kan göra?

    Ingrid

  • Låt de gärna vila 1 timma innan de går in i ugnen så hinner de få som en hinna, man ska kunna känna på de utan att förstöra de

    Ebba

  • Fungerar jättebra, bytte ut florsockret mot icke smaksatt då det måste beställas på nätet men fungerade toppen. Blev små, runda och fina. Men den lite ruffa kanten de ska ha längst ner. Lät de vila en timme med innan jag satte dem i ugnen. Rekommendation av andra som bakat dessa och fungerade riktigt bra.

    Johanna

  • Om du låter makronerna vila på plåten, efter du klickat ut dem, innan du stoppar in dem i ugnen så spricker dem inte utan du får den fina släta ytan som de i butikerna och bagerierna

    Emma

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi285 KJ / 68 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Blåbärsscones med lemoncurd
    Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spröda citronkakor
    Betyg 3.4 av 5.120 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brysselkex
    Betyg 4 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Macaron med kaffe och hasselnötscreme
    Betyg 3.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Blåbärsmuffins med lemoncurd
    Betyg 2.9 av 5.98 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad