Macarons

Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig glutenfri småkaka gjord av mandelmjöl som är frasig utanpå och seg inuti. Fyll dina macarons med allt från valfri curd eller hasselnötskräm.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi285 KJ / 68 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentarer
7 stMina macarons blev ihåliga och spruckna vad ska jag göra åt det ?
Michaela
Kan man byta sockret mot kokossocker eller annat sötningsmedel? Mvh Eva
Eva
Hej Eva! Det tror jag blir svårt. Det ska ju bli en maräng så det vågar vi inte rekommendera. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Ett tips då jag ser att man har haft svårt att få bort dom från bakplåtspappret. Har inte testat detta recept men en regel är att INTE låta dom svalna på plåten. Direkt du tar ut dom från ugnen så tar du bort dom från plåten och låter dom svalna på endast bakplåtspappret. Jag låter dom svalna ca 5 min sen tar jag bort dom från pappret. Tips som funkar för mig 🙏🏻
Kristine
Tyckte det var svårt att få bort dem från plåten för att de fastnade i bakplåtspappret. Kanske någon har tips på hur man kan göra?
Ingrid
Låt de gärna vila 1 timma innan de går in i ugnen så hinner de få som en hinna, man ska kunna känna på de utan att förstöra de
Ebba
Fungerar jättebra, bytte ut florsockret mot icke smaksatt då det måste beställas på nätet men fungerade toppen. Blev små, runda och fina. Men den lite ruffa kanten de ska ha längst ner. Lät de vila en timme med innan jag satte dem i ugnen. Rekommendation av andra som bakat dessa och fungerade riktigt bra.
Johanna
Om du låter makronerna vila på plåten, efter du klickat ut dem, innan du stoppar in dem i ugnen så spricker dem inte utan du får den fina släta ytan som de i butikerna och bagerierna
Emma