Makroner med hasselnötskräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Macaron med hasselnötskräm

De här mandelbiskvierna är som macarons fyllda med kladdig hasselnötskräm. De rivna apelsinskalen blir pricken över i:et. Gott till kaffet eller som efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 dubbla kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet. Färga smeten med några droppar hushållsfärg.
  3. Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper på en plåt till 30 små kakor (för 15 st) ca 3 cm diameter och platta till toppen. 
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.
  5. Fyllning: Blanda hasselnötskrämen med apelsinskal. Fyll en spritspåse med fyllningen. Spritsa krämen på biskviernas undersida. Lägg ihop dem två och två.

Näringsberäkningen är beräknad per biskvi.

För alla

Biskvierna är fria från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 15 dubbla kakor
  • 150 g mandelmassa
  • 1/2 dl socker
  • 1 äggvita
  • röd, grön eller gul hushållsfärg
Fyllning
  • 1 1/2 dl hasselnötskräm
  • rivet skal av 1 apelsin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 463 kJ / 111 kCal