Rabarbercurd

Betyg 3.4 av 5.
86 personer har röstat
15
Rabarbercurd

Den här söta, syrliga rabarbercurden är en rosa dröm på scones eller ljusa frallor! Finast blir den med rosaröda rabarbersorter som rosenhagen, spangsbjerg eller elmblitz. Ägg, socker, majsstärkelse, vatten och smör, ja förutom rabarbern, är allt du behöver!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Rabarbercurd

Ingredienser

ca 5 dl
500 g skivad rabarber (gärna en rosaröd sort)
1 msk vatten
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 ägg
50 g rumsvarmt smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
86 personer har röstat

Kommentarer

Mixerstavade alla etapper som hette ”blanda”. Blev jättebra!

Anna

2023-07-25

Äggen koagulerade, ngt jag ska tänka på så det inte blir äggvita i curden?

Victoria

2023-06-12

Gott och enkelt recept. Tror dock att receptet förändrats sedan några skrev sina kommentarer för nu finns varken vattenbad eller silning kvar - som flera kommentarer handlar om.

Linda

2022-07-17

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är  beräknat per dl.
Energi1263 KJ / 302 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater48 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Syrlig morotsmarmelad
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersylt med jordgubbar
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Söt ingefärsrabarber
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersylt
Betyg 4 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga