Den här söta, syrliga rabarbercurden är en rosa dröm på scones eller ljusa frallor! Finast blir den med rosaröda rabarbersorter som rosenhagen, spangsbjerg eller elmblitz. Ägg, socker, majsstärkelse, vatten och smör, ja förutom rabarbern, är allt du behöver!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och enkelt recept. Tror dock att receptet förändrats sedan några skrev sina kommentarer för nu finns varken vattenbad eller silning kvar - som flera kommentarer handlar om.
Linda
2022-07-17Det blev väldigt gott men ser inte ut som på bilden för fem öre. Jag använde dock inte någon rosa sort men det blev inte alls konsistensen av en curd heller utan snarare som rabarberkompott. Jag blandade rabarbern efter kokningen med sockret ett bra tag men det föll inte isär helt och hållet utan blev bara lite mindre bitar. Men utseendet spelar inte så stor roll om det smakar bra :)
Tilde
2022-06-13Väldigt gott till både scones och i efterrätter.
Anna
2021-07-18