Rabarbercurd
Den här söta, syrliga rabarbercurden är en rosa dröm på scones eller ljusa frallor! Finast blir den med rosaröda rabarbersorter som rosenhagen, spangsbjerg eller elmblitz. Ägg, socker, majsstärkelse, vatten och smör, ja förutom rabarbern, är allt du behöver!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
ca 5 dl
500 g skivad rabarber (gärna en rosaröd sort)
1 msk vatten
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 ägg
50 g rumsvarmt smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1263 KJ / 302 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater48 g
Protein4 g
Kommentarer
Mixerstavade alla etapper som hette ”blanda”. Blev jättebra!
Anna
2023-07-25Äggen koagulerade, ngt jag ska tänka på så det inte blir äggvita i curden?
Victoria
2023-06-12Gott och enkelt recept. Tror dock att receptet förändrats sedan några skrev sina kommentarer för nu finns varken vattenbad eller silning kvar - som flera kommentarer handlar om.
Linda
2022-07-17