Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Brysselkex

De här söta brysselkexen är utmärkta att servera på kakkalaset eller ta med som gå-bort-present. De är enkla att göra och den söta smaken passar utmärkt till en kopp kaffe.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka samman ingredienserna till degen. Forma degen till rullar, drygt 4 cm i diameter. Rulla dem i socker. Vill du ha rosa socker, häll ut strösocker på ett smörpapper, häll på några droppar röd hushållsfärg och arbeta in med en sked.
  3. Lägg rullarna kallt. Skär dem i skivor och lägg kakorna på bakpappersklädd plåt.
  4. Gör ev en fördjupning mitt på varje kaka och lägg i lite sylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

För alla

Brysselkex är fria från ägg men innehåller mjölk och gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 50 st
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
Garnering
  • strösocker
  • ev röd hushållsfärg
  • ev hallonsylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?