Lyxig kyckling med ingefärskrisp, rostad skocka och sötpotatispuré
Med smart planering är den här lyxiga kycklingrätten ingen konst att laga. Den saftigt tillagade kycklingen bjuds i festligt sällskap av friterad ingefära, len puré på sötpotatis och rödvinskokta belugalinser som lyfter den ytterligare några snäpp.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
150 g små steklökar
600 g jordärtskockor
3 msk färskpressad citronjuice
ca 700 g kycklingbröstfiléer med skinn (gärna ekologiska eller majskyckling)
2 krm salt
2 msk grovriven ingefära
1 msk olivolja
1 kruka koriander
Dressing
1 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
2 tsk finriven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Sötpotatispuré
600 g sötpotatis
1 msk konc. kycklingfond
1/2 röd spansk peppar
2 msk smör
Buljongkokta linser
2 dl belugalinser
4 dl vatten
2 msk konc. kycklingfond
Ingefärskrisp
150 g ingefära
ca 2 dl olja
salt
Gör så här
Dagen före festen
2 timmar före servering: Ta ut kycklingen ur kylen.1 timme före servering
30 minuter före servering
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3486 KJ / 833 kCal
Fett31 g
Salt3.5 g
Kolhydrater77 g
Protein55 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super! Vi hade sojamajonnäs istf rödvinssås - passar jättebra!
Victoria
2024-03-06Detta är ett favoritrecept jag gjort flera gånger. Så gott och perfekt att bjuda på när allt kan förberedas!
Lena
2023-12-31Ska allt göras dagen innan? Det som står fram till "servera med rödvinssås"?
Matilda
2020-12-29