Lyxig kyckling med ingefärskrisp, rostad skocka och sötpotatispuré

171
6
Lyxig kyckling med ingefärskrisp, rostad skocka och sötpotatispuré

Med smart planering är den här lyxiga kycklingrätten ingen konst att laga. Den saftigt tillagade kycklingen bjuds i festligt sällskap av friterad ingefära, len puré på sötpotatis och rödvinskokta belugalinser som lyfter den ytterligare några snäpp.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Lyxig kyckling med ingefärskrisp, rostad skocka och sötpotatispuré

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

150 g små steklökar
600 g jordärtskockor
3 msk färskpressad citronjuice
ca 700 g kycklingbröstfiléer med skinn (gärna ekologiska eller majskyckling)
2 krm salt
2 msk grovriven ingefära
1 msk olivolja
1 kruka koriander

Dressing

1 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
2 tsk finriven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja

Sötpotatispuré

600 g sötpotatis
1 msk konc. kycklingfond
1/2 röd spansk peppar
2 msk smör

Buljongkokta linser

2 dl belugalinser
4 dl vatten
2 msk konc. kycklingfond

Ingefärskrisp

150 g ingefära
ca 2 dl olja
salt

För alla

Kontrollera innehållet i fonden för samtliga allergener. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Dagen före festen
2 timmar före servering: Ta ut kycklingen ur kylen.
1 timme före servering
30 minuter före servering

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

171

Kommentarer

Matilda

2020-12-29

Ska allt göras dagen innan? Det som står fram till "servera med rödvinssås"?

Maria

2016-12-25

Fantastiskt gott!!!

Annika

2016-04-24

Detta åt vi på nyår och det var fantastiskt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3486 KJ / 833 kCal
Fett 31 g
Salt 35 g
Kolhydrater 77 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden