Belugasallad

Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
3Klimatsmart
Belugasallad

Belugalinser är fulla av nyttigheter och ger ett skönt tuggmotstånd. Här samsas de i en fräsch sallad med krispiga grönsaker som sockerärtor och fänkål. Torkade aprikoser ger både sötma och blir en fin färgklick. Rör ner lite pesto, gärna hemgjord mandelpesto.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Belugasallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl belugalinser
2 schalottenlökar
1 fänkål
150 g sockerärtor
1 dl strimlade, torkade aprikoser
50 g ärtskott
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Supergod sallad som mättade väldigt bra!! Kokade 1,5 dl linser, vilket var nästan lite för mycket.. Använde tranbär istället för aprikoser och toppade det hela med solrosfrön, mums!

Julia

2016-07-28

Jättegod sallad. Nyttig och fräsch. Gjorde mandelpesto till men blandade ut den med yoghurt eftersom vi var många. Blev hur gott som helst.

Eva

2015-04-27

Fräsch och matig sallad speciellt tillsammans med mandelpeston. Öka gärna till hel vitlöksklyfta i peston. I salladen räcker det med en floka fänkål och en schalottenlök.

Helen

2015-03-26

Näringsvärde per portion

Energi895 KJ / 214 kCal
Fett1 g
Salt1.78 g
Kolhydrater32 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bolognese med linser
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Belugalinser med rostade haricots verts
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade grönsaker med mozzarella och örtolja
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegetarisk Wellington
Betyg 4.3 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime
Betyg 4.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga