Belugasallad

36
3
Belugasallad

Belugalinser är fulla av nyttigheter och ger ett skönt tuggmotstånd. Här samsas de i en fräsch sallad med krispiga grönsaker som sockerärtor och fänkål. Torkade aprikoser ger både sötma och blir en fin färgklick. Rör ner lite pesto, gärna hemgjord mandelpesto.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Belugasallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl belugalinser
2 schalottenlökar
1 fänkål
150 g sockerärtor
1 dl strimlade, torkade aprikoser
50 g ärtskott
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Julia

2016-07-28

Supergod sallad som mättade väldigt bra!! Kokade 1,5 dl linser, vilket var nästan lite för mycket.. Använde tranbär istället för aprikoser och toppade det hela med solrosfrön, mums!

Eva

2015-04-27

Jättegod sallad. Nyttig och fräsch. Gjorde mandelpesto till men blandade ut den med yoghurt eftersom vi var många. Blev hur gott som helst.

Helen

2015-03-26

Fräsch och matig sallad speciellt tillsammans med mandelpeston. Öka gärna till hel vitlöksklyfta i peston. I salladen räcker det med en floka fänkål och en schalottenlök.

Näringsvärde per portion

Energi 895 KJ / 214 kCal
Fett 1 g
Salt 1.78 g
Kolhydrater 32 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden