Belugasallad
Belugalinser är fulla av nyttigheter och ger ett skönt tuggmotstånd. Här samsas de i en fräsch sallad med krispiga grönsaker som sockerärtor och fänkål. Torkade aprikoser ger både sötma och blir en fin färgklick. Rör ner lite pesto, gärna hemgjord mandelpesto.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
2 dl belugalinser
2 schalottenlökar
1 fänkål
150 g sockerärtor
1 dl strimlade, torkade aprikoser
50 g ärtskott
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi895 KJ / 214 kCal
Fett1 g
Salt1.78 g
Kolhydrater32 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod sallad som mättade väldigt bra!! Kokade 1,5 dl linser, vilket var nästan lite för mycket.. Använde tranbär istället för aprikoser och toppade det hela med solrosfrön, mums!
Julia
2016-07-28Jättegod sallad. Nyttig och fräsch. Gjorde mandelpesto till men blandade ut den med yoghurt eftersom vi var många. Blev hur gott som helst.
Eva
2015-04-27Fräsch och matig sallad speciellt tillsammans med mandelpeston. Öka gärna till hel vitlöksklyfta i peston. I salladen räcker det med en floka fänkål och en schalottenlök.
Helen
2015-03-26