Belugasallad

36
3 Klimatsmart
Belugasallad

Belugalinser är fulla av nyttigheter och ger ett skönt tuggmotstånd. Här samsas de i en fräsch sallad med krispiga grönsaker som sockerärtor och fänkål. Torkade aprikoser ger både sötma och blir en fin färgklick. Rör ner lite pesto, gärna hemgjord mandelpesto.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Belugasallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl
belugalinser
2
schalottenlökar
1
fänkål
150 g
sockerärtor
1 dl
strimlade, torkade aprikoser
50 g
ärtskott
-
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Julia

2016-07-28

Supergod sallad som mättade väldigt bra!! Kokade 1,5 dl linser, vilket var nästan lite för mycket.. Använde tranbär istället för aprikoser och toppade det hela med solrosfrön, mums!

Eva

2015-04-27

Jättegod sallad. Nyttig och fräsch. Gjorde mandelpesto till men blandade ut den med yoghurt eftersom vi var många. Blev hur gott som helst.

Helen

2015-03-26

Fräsch och matig sallad speciellt tillsammans med mandelpeston. Öka gärna till hel vitlöksklyfta i peston. I salladen räcker det med en floka fänkål och en schalottenlök.

Näringsvärde per portion

Energi 895 KJ / 214 kCal
Fett 1 g
Salt 1.78 g
Kolhydrater 32 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept