Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Belugasallad

Belugalinser är fulla av nyttigheter och ger ett skönt tuggmotstånd. Här samsas de i en fräsch sallad med krispiga grönsaker som sockerärtor och fänkål. Torkade aprikoser ger både sötma och blir en fin färgklick. Rör ner lite pesto, gärna hemgjord mandelpesto.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Skala och skär schalottenlöken i tunna skivor. Ansa och skiva fänkålen tunt. Strimla sockerärterna.
  3. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda gärna salladen med en klick Mandelpesto.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl belugalinser
  • 2 schalottenlökar
  • 1 fänkål
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl strimlade, torkade aprikoser
  • 50 g ärtskott
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 895 kJ / 214 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept