Rimmad kalkon med sötpotatispuré och tranbär

6
0
Rimmad kalkon med sötpotatispuré och tranbär

En perfekt rätt för lite festligare tillfällen finner du i denna rimmade kalkon med sötpotatispuré och tranbär. Koka sötpotatisen medan du steker kalkonfilén och gör sedan en puré av potatisen. Servera med en tranbärssallad toppad av citrusdressing.

Rimmad kalkon med sötpotatispuré och tranbär

Ingredienser

4 portioner
2 kalkonfiléer (à ca 300 g)
smör eller margarin
salt

Sötpotatispuré

ca 800 g sötpotatis
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar eller konc fond (2 tärningar motsvarar 3 msk konc kycklingfond)
25 g smör eller margarin

Tranbärsallad

1 päron
1 påse mâchesallad
1 dl torkade tranbär
1/2 dl pumpakärnor
rivet skal av 1 tvättad apelsin
3/4 dl färskpressad apelsinjuice
2 tsk vitvinsvinäger
olivolja
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg. Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. 

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Tips

Förenkla! Mosa den kokta sötpotatisen med gaffel tillsammans med smör eller margarin. Späd med kokvattnet för lösare mos.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer