Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rimmad kalkon med sötpotatis och tranbär

Denna smarriga måltid med kalkon, sötpotatis och tranbärsallad är en förstklassig rätt. Stek rimmad kalkon och servera den med din mixade och varma potatispuré och den dressingtäckta salladen. Härliga smaker som passar bra sommar som vinter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in kalkonköttet med salt. Ställ åt sidan och fortsätt med purén.
  2. Sötpotatispuré: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i buljongen, det tar ca 10 minuter. Häll av kokvattnet, men spara lite vid sidan om. Mixa sötpotatisen till en puré med stavmixer eller i matberedare. Späd med kokvattnet om den känns för tjock. Tillsätt matfettet. Smaka av med salt.
  3. Torka av kalkonen. Bryn köttet runtom i matfettet ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med peppar. Sänk värmen. Stek ytterligare 10–15 minuter eller tills köttet är klart. Skär ett snitt i den tjockaste delen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut. Gör salladen under tiden.
  4. Tranbärssallad: Dela, kärna ur och skiva päronet. Blanda med mâchesallad och tranbär i en skål. Häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
  5. Skär kalkonen i skivor. Servera med sötpotatispuré, tranbärssallad och gärna en bit bröd.

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Tips

Kockknepet:
Kryddig tranbärschutney!
Smält 2 msk strösocker i en kastrull tills det börjar få färg. Tillsätt 2 dl tranbär, 1 dl vatten och 2 msk balsamvinäger. Låt koka 5 minuter. Salta och peppra. Låt svalna (för 4 port)

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g kalkonbröstfilé
  • 1 msk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Sötpotatispuré
  • ca 800 g sötpotatis
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt
Tranbärssallad
  • 1 päron
  • 70 g machésallad
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 msk olivolja
  • 0,8 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2330 kJ / 558 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer