Rimmad kalkon med sötpotatis och tranbär

18
3
Rimmad kalkon med sötpotatis och tranbär

Denna smarriga måltid med kalkon, sötpotatis och tranbärsallad är en förstklassig rätt. Stek rimmad kalkon och servera den med din mixade och varma potatispuré och den dressingtäckta salladen. Härliga smaker som passar bra sommar som vinter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2011

Rimmad kalkon med sötpotatis och tranbär

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g kalkonbröstfilé
1 msk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Sötpotatispuré

ca 800 g sötpotatis
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
2 msk smör eller margarin
salt

Tranbärssallad

1 päron
70 g machésallad
1 dl torkade tranbär
1 msk olivolja
4/5 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm peppar

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

Kockknepet:
Kryddig tranbärschutney!
Smält 2 msk strösocker i en kastrull tills det börjar få färg. Tillsätt 2 dl tranbär, 1 dl vatten och 2 msk balsamvinäger. Låt koka 5 minuter. Salta och peppra. Låt svalna (för 4 port)

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Linnéa

2017-05-24

Mycket gott. Lagade det som en vardagslunch, men blev mycket festligt speciellt med chutneyn som finns recept på i slutet av beskrivningen, kan definitivt bjudas på som festmat

Marianne

2011-11-28

ordningen på receptet blir helt fel gör kalkonen sen sallad då har fågeln dragit klart och kan läggas i pannan samtidigt som vattnet till potatisen kokar upp då är allt klart samtidigt här var det ingen hit bland barnen men helt ok vuxenrätt

Marie

2011-11-24

kalkonen var god och sötpotatis puren gillades av 3/4. God sallad.

Näringsvärde per portion

Energi 2330 KJ / 558 kCal
Fett 17.3 g
Kolhydrater 55.3 g
Protein 39.7 g
Läs mer om näringsvärden